Projektingenjör till Produktionsavdelning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 25 maj 2020
Stängs
den 1 augusti 2020
Ref:
21617
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Är du intresserad av att leda och styra större uppdrag och projekt? Gillar du planering och beslutsfattande på operativ nivå? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans skapar vi förutsättningar för Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Om verksamheten

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

En stor del av arbetet som projektingenjör består av att bereda, planera, leda och styra större uppdrag och uppgifter tillsammans med övriga funktioner inom Produktionsavdelningen. Arbetet ställer stora krav på en kommunikativ förmåga och dialog med övriga funktioner inom FMTIS såväl som inom övriga Försvarsmakten. Du stödjer avdelningschef, stf avdelningschef och sektionschefer inom Produktionsavdelningen och du ingår i ledningsgruppen för avdelningen.

Uppdrag och uppgifter som du arbetar med samordnas och planeras med såväl stabsfunktioner inom förbandet, enhetsledning på Driftenheten och avdelningschefer inom Driftenheten i syfte att säkerställa att tilldelade uppdrag och uppgifter slutförs med hög kvalitet och i rätt tid.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
   


Kvalifikationer

 

 • 3-årig högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande förvärvade kunskaper
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
 • Erfarenhet av projektarbete i större organisationer
 • Erfarenhet från processorienterat arbetssätt
   


Meriterande

 

 

 • Utbildning/certifiering inom ITIL
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av agila arbetssätt, t.ex. Scrum
 • Erfarenhet av att leda större projekt eller uppdrag
   


Personliga egenskaper

Som projektingenjör är det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva uppdrag och uppgifter. Du behöver ha förmåga att vara engagerad i flera uppdrag och uppgifter samtidigt, utan att tappa fokus på målet. Du behöver både vara en god lagspelare och samtidigt kunna leda arbetsgrupper och enskilda personer när så krävs. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande oberoende av kön eller etnisk bakgrund.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor inom landet förekommer.

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-31.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sft Avdelningschef Ulf Wesström

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb