Systemtekniker inom SAP Basis

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 26 maj 2020
Stängs
den 8 juni 2020
Ref:
21637
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som systemtekniker inom SAP Basis innebär att teknisk förvalta och ansvara för drift av Försvarsmaktens SAP-miljöer tillsammans med din arbetsgrupp. Detta för att säkerställa att systemen leverer upp mot verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:

  • tillsammans med din arbetsgrupp ansvarara för löpande drift och förvaltning av systemen
  • att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått.
  • revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten
  • vara delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området
  • vara ett bollplank och sparringpartner till dina kolleger så att ni tillsammans alltid är i rörelse frammåt


Du kommer att medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Om verksamheten

IT Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder.

Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Kvalifikationer

 

  • Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Aktuell och relevant erfarenhet, minst 5 år, av förvaltning och drift av tekniska lösningar baserade på SAP Basis.
  • Eerfarenheter av något av följande områden UNIX operativsystem, DB2 och Hana databaser, Solution Manager.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
  • B-Körkort


Meriterande

Arbetserfarenhet av Agila metoder ex Kanban, Scrum mfl.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att sammarbeta med andra och är noggran och analytisk. Du trivs med att lära dig nya saker och tar eget ansvar för dina åtagande. Du är en god lagkamrat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställing för dig som inte är anställd i Försvarsmakten.

Arbetsort: Arboga. Arbete kan komma att ske även på annan ort, främst i Enköping där delar av ditt team finns.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Upplysningar om befattningen lämnas av ställföreträdande avdelningschef Fredrik Martinson via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb