Driftledare MUST IHK

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 27 maj 2020
Stängs
den 15 juni 2020
Ref:
21526
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för Must-gemensam informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts flexibilitet och förmåga att möta verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi förstärker Teknikavdelningen och söker därför en erfaren Driftledare. Brinner du för att ta helhetsansvar för tekniska utrymmen såväl som andra lokaler med höga säkerhetskrav? Vill du vara med på resan att utveckla IHK till ett kompetenscentrum för Und/Säk-förmågan inom Must rörande IT och information? Vill du vara med och stötta Must operativa verksamhet? Då skall du söka tjänsten som Driftledare hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av Systemsektionen som har mycket varierande uppgifter med tonvikt på drift och förvaltning av små och medelstora IT-system med högt ställda krav på säkerhet. Driftledarrollen är en bred roll där helhetsansvar för tekniska utrymmen såväl som infrastruktur inom IT, kraft och kyla kommer att ligga i fokus. Arbets- och projektledning kommer att ingå som en naturlig del i tjänsten. Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen och därför ser vi kontinuerlig vidareutbildning inom verksamhetsområdet och besök på konferenser, mässor m.m. som en naturlig del i arbetet.

Vem är du?
För att trivas med tjänsten är det en förutsättning att du har ett gediget intresse för teknik. Även ett högt säkerhetsmedvetande är ett krav. Arbetet ställer stora krav på egen initiativkraft, problemlösningsförmåga och vilja att själv se och förstå vad som behöver göras i syfte att förbättra och effektivisera. Som person har du god förmåga att strukturera och dokumentera ditt arbete.

Kvalifikationer

 • Du har för tjänsten lämplig utbildning, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
 • Erfarenhet av driftledaransvar för tekniska utrymmen
 • Erfarenhet av framtagande och underhåll av anläggningsdokumentation
 • God förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
 • Körkort för personbil (B-körkort)


Meriterande

 

 • Erfarenhet från liknande arbete inom Försvarsmakten/Must
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Erfarenhet av projektledning och projektering inom bygg, kraft, IT-infrastruktur eller kyla
 • Erfarenhet av RÖS
 • Erfarenhet av signalskyddstjänst
 • Erfarenhet av passage- och larmsystem
 • Körkort för lastbil (C-körkort)


Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

ÖvrigtVid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se. Vänligen skriv "Driftledare IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2020-06-14.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande.

Du hittar mer information om Must och vår årsöversikt via denna länk: https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/rapporter/must-arsoversikt-2019.pdf

--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb