SGU söker en erfaren Kravanalytiker och förvaltningsledare (jmf product owner) till enheten IT

Plats
Uppsala (Stad)
Annonserat
den 29 maj 2020
Stängs
den 16 juni 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du som erfaren Kravanalytiker/förvaltningsledare bidra till SGUs utveckling framöver? Vi söker en driven ledare med erfarenhet från kravanalys och förvaltningsledning. I ditt uppdrag ingår ansvar för SGUs centrala kravhantering och förvaltningsledning samt utveckling av SGUs förvaltningsorganisation.

SGUs IT-verksamhet består av flera enheter där kompetenta och engagerade team arbetar för att utveckla verksamheten genom IT. Just nu genomgår IT hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla vårt teambaserade arbetssätt.

Arbetsuppgifter

I din roll som kravanalytiker/förvaltningsledare kommer du arbeta med att förvalta och utveckla SGUs samlade krav och förvaltningsverksamhet. Du kommer inneha metodansvaret för kravanalys och förvaltningsmetodik. Du kommer även ansvara för ett antal centrala förvaltningsobjekt (IT-system) i rollen förvaltningsledare (jmfr. Product owner i Scrum). Att samordna och kompetensutveckla andra förvaltningsledare inom området verksamhet- och kravanalys kommer vara en del av din vardag. Att samverka aktivt med verksamhet och processledare, andra förvaltningsledare, verksamhetsarkitekt, informationsarkitekt, lösningsarkitekt och utvecklingsteam kommer vara en förutsättning för att lyckas med uppgiften.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning exempelvis inom systemutveckling och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT-området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
  • minst 10 års erfarenhet av att arbeta med verksamhetsanalys, kravanalys och/eller förvaltningsledning,
  • erfarenhet av att arbeta med agil kravhantering inom agil metodik t.ex. scrum,
  • erfarenhet av att arbeta som förvaltningsledare (jmfr. Product Owner i Scrum),
  • erfarenhet av att arbeta i en modell för förvaltningsstyrning t.ex. Pm 3 eller liknande,
  • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • erfarenhet av Astrakan-modell och Archimate,
  • erfarenhet av arbete inom statlig sektor,
  • erfarenhet av kravarbete inom säkerhetsskyddad verksamhet.

Personliga kvalifikationer

Som person har du mycket god kommunikativ förmåga och ledarskapsförmåga. Du har vidare en god förmåga i att (grafiskt) visualisera möjligheter och begräsningar som stöd i kravställningsarbete. Att nätverka faller sig naturligt för dig och du har en god organisations- och kulturförståelse. För att lyckas i denna roll behöver du även vara lösningsfokuserad och noggrann samt resultat -och målinriktad.  Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna för denna tjänst.

Om anställningen

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, där 6 månaders provanställning tillämpas.

Anställningsort: Uppsala

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Karlsson, telefon 018-17 92 78
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb