SGU söker en Lösningsarkitekt till enheten IT

Plats
Uppsala (Stad)
Annonserat
den 29 maj 2020
Stängs
den 16 juni 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du som erfaren Lösningsarkitekt leda arbetet med att designa SGUs nya tekniska plattform? SGU gör en större förflyttning inom teknikområdet och behöver dig! Vi bygger både vanliga IT-miljöer och IT-miljöer som ska skyddas ur ett totalförsvarsperspektiv.

SGUs IT-kompetens är ett kompetent och engagerat team som arbetar för att utveckla IT-infrastrukturen såväl internt som externt. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt. IT-enheten har ansvar för drift av SGUs servrar och nätverk, klientdatorer, systemutveckling, helpdesk, systemadministration och databasadministration. Utöver det så ansvarar IT enheten också för att tillhandahålla informationsteknisk (IT/IS) plattform för SGUs data- och telekommunikation samt för SGUs operativa IT-säkerhet.

Arbetsuppgifter
I rollen som lösningsarkitekt kommer du att modellera och designa IT-lösningar på djup och bredd. Du kommer att säkerställa att kvaliteten hos SGUs IT-lösningar (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) samt att funktionella krav omhändertas. För att implementera de lösningar som du ansvarar för att ta fram finns en produktionsorganisation. Du kommer att arbeta med dokumentation av nuläge (referensarkitektur) och design av målbilder (målarkitektur) samt genomföra arkitekturgranskningar.

Kompetens

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT-arkitektur med inriktning lösningsarkitektur,
 • minst 5 års erfarenhet från att ta fram och förvalta lösningsarkitektur i samarbete med verksamhetsarkitekter och utvecklingsteam,
 • erfarenhet både att arbeta på djup och bredd då rollen som lösningsarkitekt på SGU täcker hela lösningen inklusive infrastruktur,
 • erfarenhet av modelleringsverktyg och modelleringsspråk för IT-arkitektur,
 • erfarenhet av att aktivt bedriva omvärldsbevakning,
 • erfarenhet av att arbeta inom ett agilt ramverk,
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 

Meriterande erfarenheter och kompetens:

 • erfarenhet från design av lösningar inom ramen för säkerhetsskyddad verksamhet,
 • erfarenhet av att arbeta med Sparx Enterprise Architect och Archimate,
 • erfarenhet av Astrakan-modellen för verksamhetsutveckling och verksamhetsarkitektur,
 • erfarenhet av att omsätta verksamhetsarkitektur till hållbara tekniska lösningar,
 • goda kunskaper om IT-utvecklingsprocesser,
 • kunskap om utvecklingsverktyg och annan teknik så som databas, utvecklingsramverk, tredjepartsprodukter med mera.

Personliga kvalifikationer

Som person har du god ledarskapsförmåga och god kommunikationsförmåga. Detta för att kunna diskutera frågeställningar och motivera val av lösning, både med tekniska specialister och personer utan teknisk kunskap. Du har stor vana av att leda och leva i förändringar. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna för denna tjänst.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning där 6 månaders provanställning tillämpas.

Anställningsort: Uppsala

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Karlsson 018-19 72 78
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb