IT-systemtekniker till ITD-sektionen

Rekryterare
Huddinge Kommun
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 1 juni 2020
Stängs
den 17 augusti 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kommunstyrelsens förvaltning

Om arbetsplatsen
Huddinge kommuns IT- och digitaliseringssektion står inför en spännande resa under de kommande åren med en satsning på att bli en av de främsta digitaliseringskommunerna i Sverige. Sektionen består av enheterna Arkitektur och utveckling, Drift samt Kundstöd. IT- och digitaliseringssektionen har runt 45 medarbetare och tillhör IT- och kommunikationsavdelningen som ingår i Kommunstyrelsens förvaltning.
Nu söker vi en IT-systemtekniker till enheten IT-drift. På enheten arbetar det idag 17 personer och arbetet delas in i Nät, Server och IT-arbetsplats.
Vi har flera stora verksamhetssystem fördelade på drygt 220 servrar. Vi hanterar cirka 6 000 PC och har cirka 230 siter.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i gruppen Server tillsammans med fyra andra medarbetare.
Vi söker en dig som har flerårig erfarenhet av IT-drift av servrar, lagring och backup/restore . Arbetet förutsätter att du är driven, självgående samt kan arbeta i grupp. Du har mycket god kompetens om Microsoft operativsystem och databashanterare samt virtuella serverplattformar. Vi strävar ständigt mot att automatisera och digitalisera. PowerShell är därmed ett krav.

Du jobbar proaktivt med att förvalta och förbättra serverdrift och de system som enheten ansvarar för såsom serverpark, dess beroende system och infrastrukturkomponenter. Vår miljö består till största delen av virtuella servrar. Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med Microsoft operativsystem, MS SQL, MS Exchange, MS MIM, VMware, Active Directory och hantering av backup/restore. Du kommer även att arbeta med molntjänster, så som Azure, M365 och hybrid-miljöer. En stor del av vårt arbete sker i projektform.
 

 

Din profil
Vi söker en person som är målinriktad, driven och kan arbeta självständigt. Du har lätt för att samarbeta och tycker om att ge service åt våra användare. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och förstår vikten av dokumentering. Då vi arbetar i en lärande organisation i ständig utveckling fäster vi särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper. Viss arbetstid utanför normal kontorstid förekommer.
För att passa in i rollen är det viktigt att du är ansvarstagande och resultatinriktad. Du är initiativtagande och har ett sinne för problemlösning. Det är meriterande om du är van att arbeta i projektliknande form.


Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

 

Upplysningar
Maria Jansson funktionsansvarig IT Server 08-53530235
Jesper Udd enhetschef 08-535 302 27

 

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum 2020-08-17

 

Referensnummer KSF:2020:21

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer

Liknande jobb

Liknande jobb