E-hälsomyndigheten

Testspecialist med erfarenhet av programmering till E-hälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Kommun)
Annonserat
den 4 juni 2020
Stängs
den 25 juni 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en erfaren Testspecialist med erfarenhet av programmering och intresse för prestanda? Då kan du vara den vi söker!

Till vår avdelningen för digitalisering, enheten för test, söker vi nu en Testspecialist med inriktning programmering och prestanda.

Enheten skapar förutsättningar för omsorgen, hälso- och sjukvården att fullt ut kunna använda möjligheterna med ny teknik samt att på uppdrag av beställare inom myndigheten tillhandahålla information på ett optimalt, säkert och kostnadseffektivt sätt, via standardiserade gränssnitt.

Enheten genomför system-, acceptans- och systemintegrationstester för att kvalitetssäkra lösningar som har levererats av utvecklingsenheten innan de går ut som release till kund. Enheten ansvarar även för att utveckla och underhålla testautomation, testmiljö och testdata.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som Testspecialist med inriktning programmering och prestanda kommer du att tillhöra vår enhet för test, som idag består av 30 personer. Tillsammans med dina kollegor kommer du att vara den som säkrar prestandan i myndighetens leveranser, detta gör du bland annat genom att designa och exekvera tester, analysera testresultat och utföra testfallsprogrammering. För att lyckas i denna befattning har du både erfarenhet och ett stort intresse av programmering och prestanda, du har bra uppfattning koden du testar vilken skapar goda förutsättningar för dig att hitta den svaga länken i produkten. 

Du är en person som brinner för tekniken samt rör dig obehindrat mellan verktyg och miljöer. Du har en förståelse för prestandatest och de prestandaproblem som kan uppstå i mjukvara, och när vi stöter på prestandaproblem och känner pulsen gå upp så behåller du ditt lung och fortsätter jobba systematiskt och fokuserat.

Som medarbetare på enheten arbetar du med ständiga förbättringar av operativa arbetsprocesser samt medverkar proaktivt till en kontinuerlig förbättring av E-hälsomyndighetens tjänster.

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/IT, eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet vi bedömer likvärdig.
  • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med systemtest, systemintegrationstest och/eller acceptanstest.
  • Dokumenterad erfarenhet av programmering gärna objekt.
  • Goda kunskaper i svenska, såväl tal som skrift.

Som person är du självgående, har en god problemlösande analysförmåga och en god samarbetsförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av SQL och/ellerGroovy.
  • Erfarenhet av ReadyAPI/SoapUI och/eller Jenkins.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar. Arbetet kan innebära tjänsteresor.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef Elisabeth Ahlgren, enhetschef på test, tel 010-458 62 16, HR-specialist Terése S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den torsdagen 25 juni 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: testspecialist, prestanda, programmering, systemintegrationstest, acceptanstest, grafiskt gränssnitt, SQL