Fullstack Utvecklare till systemutveckling

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 5 juni 2020
Stängs
den 10 augusti 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård?

Karolinska Universitetssjukhuset rankas i tidskriften Newsweeks årliga ranking som världens tionde främsta sjukhus år 2020, nummer två i Europa, och med sitt uppdrag att leverera högspecialiserad vård utgör Karolinska, med nära 16 000 medarbetare fördelat på sjukhusområdena i Solna och Huddinge, en central del av Region Stockholms totala vårdkarta.

I anslutning till Solna-sajten, där majoriteten av Karolinska IT sitter, växer just nu ett av Europas största Life Science-kluster fram inom akademi, forskning och näringsliv. Forskning är ett av Karolinskas grunduppdrag. Karolinska Institutet (KI), där drygt 2000 av Karolinska universitetssjukhusets anställda är verksamma, rankas återkommande som ett av världens bästa universitet för klinisk forskning. Samarbetet med Karolinska Universitetssjukhusets medarbetare, och det arbete vi utför, är en viktig beståndsdel för Karolinska Institutet och dess verksamhet.

I dag ser vi tydligare än någonsin hur viktig hälso- och sjukvården är för ett välfungerande samhälle, och när belastningen på sjukvårdssystemet ökar höjs även kraven på att avlasta vården med välutvecklade stödsystem. Karolinska IT skapar digitala lösningar som ger sjukhusets medarbetare mer tid för patienterna, automatiserar dagliga rutiner och möjliggör ökat patientdeltagande i delar av vårdprocessen.

På Karolinska skapas stora mängder data från medicinteknisk utrustning, bilder, laboratoriedata och genomics som är basen för diagnostisering och behandling av våra patienter – data som än idag ofta hanteras och analyseras manuellt. Vi arbetar i allt större utsträckning med att införa plattformar och utveckla lösningar för att kunna använda moderna analysförmågor och AI för att identifiera riskgrupper och sätta in förebyggande åtgärder, eller att analysera bild-, DNA- eller mätdata i avancerade beslutsstöd som underlag för rätt behandlingsåtgärder.

Detta område inom IT till sjukvård och life science är såväl i Norden som globalt ett område under stark utveckling, baserat på den enorma potential det har för vården och dess patienter. För att summera: Karolinska IT ska med hjälp av all den kunskap, kompetens och data som finns inom vården – utveckla IT-stöd som bidrar till att skapa sjukvård och forskningsmiljöer i absolut världsklass. Vi kallar det för Livsviktig IT.

År 2017 inledde Karolinska IT en förändringsresa från mindre IT-avdelning till en modern IT-organisation med inhousekompetens inom strategi, arkitektur, utveckling, förvaltning, infrastruktur och drift. Nu är organisationen redo att ta nästa steg och förstärkas inom flera nyckelområden. Under de närmaste åren gör vi stora investeringar i modern teknologi – med fokus på att skapa bättre förutsättningar för medarbetare och patienter.

Vi fokuserar också på att kombinera informationssäkerhet och stabila driftsmiljöer med agila utvecklingsmodeller och DevOps. Vi vill skapa en dynamisk och omväxlande arbetsmiljö med hög kompetens, där våra medarbetare driver utvecklingsarbetet i nära samarbete med den kliniska vårdverksamheten och marknadsledande aktörer. Vill du vara med och utveckla livsviktig IT och skapa framtidens sjukvård, och tillsammans med oss göra skillnad på riktigt? Ta då chansen och sök någon av de spännande tjänsterna inom Karolinska IT!

Din vardag som utvecklare
Du erbjuds ett stimulerande arbete i en kunskapsintensiv organisation med möjlighet att åstadkomma förbättringar för sjukhuset och dess patienter, i förlängningen för dig eller någon du känner. Som en del av en engagerad grupp på 15-20 personer som jobbar i mindre agila team som kommer lära dig allt inom området. För denna roll är fokus integration innehållande vårddata för att uppfylla verksamhetskrav inom planering, uppföljning och prediktion.

Om tjänsten
Arbetet som full-stack utvecklare innebär bl.a. att:

  • Designa användarvänliga gränssnitt
  • Utveckla och testa lösningar front-end till back-end samt utveckla olika typer av API:er
  • Omsätta användarkrav till lösningar
  • Ta fram skalbara och effektiva lösningar  

Vi söker
"Fullstackutvecklare är en programmerare som kan arbeta på alla nivåer i ett IT-system. Det innebär att du kan skriva programkod på relativt låg nivå, begriper sig på nätverk och databaser, kan arbeta med användargränssnitt, skriva dokumentation…En fullstackutvecklare har med andra ord bredd, men inte nödvändigtvis djup (specialistkunskaper).” – så står det i IDG’s ordlista, och det är i just den rollen som vi söker dig. Som person är du analytisk och strukturerad och gillar agila arbetssätt.

Din kompetens och erfarenhet
Du har en teknisk akademisk utbildning; civilingenjör, systemvetare eller motsvarande utbildning i grunden. Vidare behövs en god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska. Och utöver det, kunskaper inom några av områdena ASP.NET (Framework/Core), C#, SQL, SOAP-och REST-baserade webbtjänster. Meriterande är om du även har erfarenhet av FHIR-gränssnitt, DevOps och CI/CD.

Vi kommer också att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Välj att utveckla och utvecklas med oss – vi ser fram emot din ansökan!  Urval kommer att ske löpande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Liknande jobb

Liknande jobb