Teknikspecialist till Bild och Funktion

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 juni 2020
Stängs
den 5 juli 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Karolinska Universitetssjukhuset rankas i tidskriften Newsweeks årliga ranking som världens tionde främsta sjukhus år 2020 samt nummer två i Europa! Med sitt uppdrag att leverera högspecialiserad vård utgör Karolinska, med nära 16 000 medarbetare fördelat på sjukhusområdena i Solna och Huddinge, en central del av Region Stockholms totala vårdkarta.

I anslutning till Solna-sajten, där majoriteten av Karolinska IT sitter, växer just nu ett av Europas största Life Science-kluster fram inom akademi, forskning och näringsliv. Forskning är ett av Karolinskas grunduppdrag. Karolinska Institutet (KI), där drygt 2000 av Karolinska universitetssjukhusets anställda är verksamma, rankas återkommande som ett av världens bästa universitet för klinisk forskning. Samarbetet med Karolinska Universitetssjukhusets medarbetare, och det arbete vi utför, är en viktig beståndsdel för Karolinska Institutet och dess verksamhet.

I dag ser vi tydligare än någonsin hur viktig hälso- och sjukvården är för ett välfungerande samhälle, och när belastningen på sjukvårdssystemet ökar höjs även kraven på att avlasta vården med välutvecklade stödsystem. Karolinska IT skapar digitala lösningar som ger sjukhusets medarbetare mer tid för patienterna, automatiserar dagliga rutiner och möjliggör ökat patientdeltagande i delar av vårdprocessen. På Karolinska skapas stora mängder data från medicinteknisk utrustning, bilder, laboratoriedata och genomics som är basen för diagnostisering och behandling av våra patienter – data som än idag ofta hanteras och analyseras manuellt.

Vi arbetar i allt större utsträckning med att införa plattformar och utveckla lösningar för att kunna använda moderna analysförmågor och AI för att identifiera riskgrupper och sätta in förebyggande åtgärder, eller att analysera bild-, DNA- eller mätdata i avancerade beslutsstöd som underlag för rätt behandlingsåtgärder. Detta område inom IT till sjukvård och life science är såväl i Norden som globalt ett område under stark utveckling, baserat på den enorma potential det har för vården och dess patienter. För att summera: Karolinska IT ska med hjälp av all den kunskap, kompetens och data som finns inom vården – utveckla IT-stöd som bidrar till att skapa sjukvård och forskningsmiljöer i absolut världsklass. Vi kallar det för Livsviktig IT.   

År 2017 inledde Karolinska IT en förändringsresa från mindre IT-avdelning till en modern IT-organisation med inhousekompetens inom strategi, arkitektur, utveckling, förvaltning, infrastruktur och drift. Nu är organisationen redo att ta nästa steg och förstärkas inom flera nyckelområden. Under de närmaste åren gör vi stora investeringar i modern teknologi – med fokus på att skapa bättre förutsättningar för medarbetare och patienter. Vi fokuserar också på att kombinera informationssäkerhet och stabila driftsmiljöer med agila utvecklingsmodeller och DevOps. Vi vill skapa en dynamisk och omväxlande arbetsmiljö med hög kompetens, där våra medarbetare driver utvecklingsarbetet i nära samarbete med den kliniska vårdverksamheten och marknadsledande aktörer.

Vill du vara med och utveckla livsviktig IT och skapa framtidens sjukvård, och tillsammans med oss göra skillnad på riktigt? Ta då chansen och sök någon av de spännande tjänsterna inom Karolinska IT! 

Om tjänsten
Arbetet som teknikspecialist innebär bl.a. att: 

 • genomföra verksamhetsanalys och förstudier 
 • delta i alternativt leda arbetet med att förbättra och modernisera vår IT-arkitektur 
 • ansvara för att vidareutveckla och underhålla integrationer och integrationslösningar 
 • arbeta med utveckling och effektivisering av vårdflöden för att underlätta för patienter och medarbetare 
 • utveckla IT-stöd och processer för att hantera forskningsdata och utlämnande av data för forskning inklusive anonymisering och pseudonymisering 
 • medlem i teamets beredskapskedja (roterande ansvar för incidentbevakning inom teamet) 

Din vardag som teknikspecialist 
Inom området Bild och funktion kommer du att erbjudas ett stimulerande arbete i en kunskapsintensiv organisation och du kommer vara del av en engagerad sektion på ca 20 personer, som arbetar i mindre team. Området innefattar bland annat komponenter som avancerade bild- och visualiseringslösningar, bildhanteringssystem, bildlagring, integrationslösningar och radiologiskt informationssystem. Du kommer att ingå i ett team som har till uppgift att utveckla och förvalta IT-stöd för funktionen Bild och funktion och dess verksamhet men även stödja bildhantering och lagring bredare inom sjukhuset såsom verksamheter inom operation och ortopedi etc. 

Vi söker 
Vi söker en erfaren teknikspecialist som är strukturerad och ansvarstagande. Då rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du har lätt för att etablera goda relationer samt har en välutvecklad förmåga att samarbeta. Du har ett stort engagemang och driv för att utveckla lösningar till nytta för verksamheten. Vidare är du analytisk och har god prioriteringsförmåga. 

Din kompetens och erfarenhet

 • Relevant högskoleutbildning, inom IT och/eller vård eller motsvarande arbetslivserfarenhet 
 • Relevant erfarenhet av systemförvaltning och/eller systemutveckling 
 • Erfarenhet av system för medicinsk bildhantering (RIS/PACS) 
 • Erfarenhet av projekt- och uppdragledning 
 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift 

Det är meriterande att ha kunskap om: 

 • Bildbehandling och bildanalys 
 • Systemintegrationer och arkitektur 
 • Agil metodik
 • Erfarenhet av digitalisering av vårdflöden 
 • Erfarenhet av forskningsnära miljö
 •  IT-säkerhet
 • SQL 
 • Utvecklingsprocesser och verktyg

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.  Välj att utveckla och utvecklas med oss – vi ser fram emot din ansökan! 

Urval kommer att ske löpande. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.  Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.   

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb