IT-chef

Rekryterare
Habo kommun
Plats
Habo (Kommun), Jönköping
Annonserat
den 8 juni 2020
Stängs
den 8 juli 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. I Habo kommun arbetar ca 900 personer. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare och vi söker ständigt nya medarbetare som vill jobba i en expansiv verksamhet. Vill du läsa mer om oss? Besök www.habokommun.se.

 

Inledning
Habo kommun, den hållbara kommunen för hela livet, är en snabbt växande kommun som ligger i en geografiskt expansiv region med för närvarande cirka 12 500 invånare och 900 medarbetare. Ett av kommunens trumfkort som vi är särskilt stolta över, är den närhet och det samarbete som finns internt i organisationen men också externt med olika samarbetspartners. Vår IT-verksamhet är en central del av vår organisation som hjälper och stöttar verksamheterna i deras dagliga arbete. Vår värdegrund E.N.A – Engagemang, Närhet och Ansvar – är vägledande för oss i allt vi gör.

Om jobbet
Vi söker nu en IT-chef till vår kommun som vill vara med och fortsätta driva kommunens utveckling framåt. Habo ligger i framkant när det gäller IT-utvecklingen med moderna plattformar och driftslösningar. Vi har också påbörjat en spännande resa mot en ökad digitalisering i syfte att effektivisera och förbättra våra interna processer samt utveckla den goda servicen till kommunens invånare genom e-tjänster. Enheten är en resultatenhet som supporterar kommunens verksamheter med IT-utrustning från ett brett tjänsteutbud. I uppdraget ligger också att möta verksamhetens framtida behov och krav, och en förutsättning för det arbetet är att vidareutveckla IT-enhetens arbetssätt.

Som IT-chef leder du ett team om sex IT-tekniker och systemtekniker. Tjänsten är direkt underställd kommundirektören och du ingår i kommunledningens stab samt i kommundirektörens ledningsgrupp. Vidare har du ekonomi- och verksamhetsansvar för IT-enheten.

Kompetens och förmågor
Vi söker dig som har relevant akademisk examen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har därtill en långvarig erfarenhet som IT-chef och ledare, gärna från offentlig och politiskt styrd verksamhet. Även vana av att driva och leda projekt ses som meriterande. Du är drivande i utvecklingen inom området där en god dialog och goda relationer med verksamheterna är en viktig framgångsfaktor för att lyckas i uppdraget.

Du är strategisk med ett helhetsperspektiv som på ett lyhört sätt får med dig medarbetare och chefer i utvecklingsarbetet. Ditt ledarskap karaktäriseras av stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kunskap, och du har en entusiasmerande och engagerad ledarstil.

Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627). Därför ställs också krav på svenskt medborgarskap.

Anställningen
Tillsvidareanställning, 100%
Tillträde enligt överenskommelse

Frågor
Frågor besvaras av:
Jan Sundman, kommundirektör
Annika Ekdahl, personalchef
Ivan Madunic, Intend
Fackliga organisationer

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar vi med INTEND. Vid frågor vänligen kontakta Ivan Madunic på 0705-320 816 alt. ivan@intendab.com eller Lina Ambjörnson på 0730-322 086 alt. lina@intendab.com.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss kontakt från CV- och annonssäljare. Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast. 

Liknande jobb

Liknande jobb