Nätsäkerhetstekniker- övervakning och felsökning av nätverk

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 juni 2020
Stängs
den 9 augusti 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Datacenter- och Nätinfrastruktur, IT infrastruktur, Regeringskansliets IT-enhet

Skulle det vara spännande att jobba i en organisation som stöttar regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik? Vill du vara med i arbetet med att säkerställa att vår it-miljö på Regeringskansliet och Sverige ambassader och konsulat runt om i världen har en nätverksinfrastruktur med en hög tillgänglighet och hög säkerhet?

Vi söker nu dig som har jobbat ett par år inom it och främst med plattformar inom nätsäkerhet, LAN och WAN. Förutom din utbildning och erfarenhet har du också ett stort intresse av teknik och följer området och forum för att hålla dig uppdaterad. För oss är det viktigt att vi hittar rätt person som vill utvecklas för att vi ska kunna möta våra framtida it-leveranser och Regeringskansliets digitaliseringstransformering.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Gruppen datacenter och nätinfrastruktur består av 24 kompetenta kollegor som är både generalister och specialister inom globala och lokala nätverk, nätsäkerhet, server, lagring och backup. Gruppens leveranser inom datacenter och nätinfrastruktur är globala och omfattande. Regeringskansliet har ett stort fokus på digitalisering och genomför därför en strategisk utveckling där behov och nytta vägs in för att bibehålla och vidareutveckla it-tjänster med hög kapacitet och robusthet. Tillsammans med dina nya kollegor deltar du i proaktivt arbete och uppföljning av trender i nätverket. Du deltar i att förebygga och åtgärda eventuella incidenter och driftproblem. samt incidenter relaterade till nätsäkerhet. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du bl.a. för övervakning felsökning samt felavhjälpning.

Din bakgrund
Du vill utvecklas som nätsäkerhetstekniker vilket gör att du omvärldsbevakar och uppdaterar dig inom de senaste trenderna inom it. Du har under de senaste tre-till fyra åren arbetat med drift, konfiguration, underhåll och installation av nätverk. Du har erfarenhet av olika övervakningsverktyg och använder dessa för proaktiv monitorering i avseende nätövervakning, analys och felsökning. vilket gett dig god kännedom teknologin för LAN och WAN kommunikation. Vi ser det som en stor fördel ifall du har hunnit få lite kunskap och erfarenhet av förvaltning och utveckling av nätsäkerhetslösningar avseende internetåtkomst och externt brandväggsskydd. Har du även jobbat med tekniker inom MPLS/VPN, BGP, IPSEC, QoS och lastbalansering, ser vi det som mycket meriterande. Vi ser det som en fördel ifall du har erfarenhet av att jobba i en SOC eller motsvarande centraliserad funktion för övervakning av it-tjänster. Scriptkunskap inom powershell/Windows är meriterande.

Du har en Högskole- eller universitetsutbildning inom för tjänsten relevant område gärna it-forensik eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för befattningen. 

Dina egenskaper
Som person vill du utvecklas inom teknikområdet, du har du en väl utvecklad samarbetsförmåga och är initiativtagande, serviceinriktad och kommunikativ. Du är positiv till fortlöpande utmaningar som utvecklar din personlighet. Du är metodisk och känner ett stort ansvar för dina uppgifter och är säkerhetsmedveten. Du behöver vara drivande, samt ha en vilja till att utvecklas inom såväl tekniken som på det personliga planet. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift på både svenska och engelska. Du ska tycka det är inspirerande och kul att utveckla nya arbetsprocesser för att möte våra framtida leveranser.

Vi tror att du som söker har ett starkt tekniskt intresse och en god problemlösningsförmåga. Rollen innefattar kundkontakt och det är därför viktigt att du är serviceinriktad och har ett intresse för att hjälpa kunden. Du är handlingskraftig och har en god förmåga för att arbeta fokuserat och strukturerat i skarpa lägen. Du tycker om att lära dig nya saker och är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper till övriga

Övrigt
Våra tjänster är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskapstjänstgöring, resor till våra utlandsmyndigheter (ambassader och generalkonsulat) och visst arbete utanför ordinarie arbetstid förekommer.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta chefen för datacenter och nätinfrastruktur Magnus Stålhammar, på tel 08-405 58 34. Du är också välkommen att kontakta leveransledare Linda Fahlander på 08- 405 47 80 alt personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08 405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Inger Yalcin). 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 22 juni 2020.

Liknande jobb

Liknande jobb