Blekinge flygflottilj söker Sambandstekniker till 24.Flygbaskompaniet på Basenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Ronneby, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 24 juni 2020
Stängs
den 17 augusti 2020
Ref:
21825
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Är Du den vi söker?

Vi söker nu Dig som vill arbeta med sambands- och informationssystemstjänst på vår 243.Sambandstropp.

Sambands- och informationssystemstroppens uppgifter är att upprätta och drifthålla en flygplats. Detta sker dels med hjälp av en transportabel flygplats (Kommunikationsnät Flygbas) samt en flottiljflygplats med fast infrastruktur. Sambandstroppens uppgift är att se till att den aktuella utrustningen fungerar och att flottiljen samt förbanden har rätt tillgång till stödsystem och infrastruktur för att lösa sin uppgift.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
-
Drift och underhåll av främst IT-system som finns runt en flygplats där bl.a. flygtrafiksystem, markteletekniska utrustningar, meteorologisystem, radarsystem, strömförsörjningssystem mm ingår.
- Drift och underhåll av datanätverk och servrar.
- Drift och underhåll av fiber och kopparnät med tillhörande ändutrustningar.
- Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader.
- Uppföljning av teknisk dokumentation.

Krav:
-
Godkänd gymnasieutbildning med lägst godkända gymnasiebetyg i Matematik A, Samhällskunskap A, Svenska A och Engelska A
- B-körkort
- Godkända fysiska tester
- Godkänd läkarundersökning

Meriterande:
-
Analog- och digitalteknik
- IT-system
- Olika serverplattformar
- Routing och switching
- Nätverksteknik
- Transmissionsteknik (analog och digital)
- Radioteknik

Personliga egenskaper:
Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt så vi når våra uppsatta mål.

Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad.

Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig samt vara tydlig och kommunikativ. Som person ser vi att du är serviceinriktad, flexibel och har ett högt säkerhetstänkande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Helgarbete, kvällstjänstgöring och beredskap förekommer. Utbildning och övningar genomförs regelbundet vilket medför att resor i tjänsten och tjänstgöring på annan ort förekommer.

Vill du veta mer om tjänsten?
Kontakta gärna Troppchef Lars-Olof Wretling, tel. 0708-29 87 66.

Fackliga företrädare:
Hans Bergvall, OFR/O, tel. 070 -949 06 08,
Peter Bohnsack, OFR/S, tel. 070-857 40 06,
Jan-Anders Nilsson, SEKO, tel. 073-422 23 40

För att söka går du in på www.forsvarsmakten.se/jobbahär/ledigatjänster

Välkommen med din ansökan!
Vänligen bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.