Detaljintresserad systemtekniker som vill arbeta innovativt

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 juni 2020
Stängs
den 17 juli 2020
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.

På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsuppgifter

Är du systemtekniker och söker ett socialt arbete i en arbetsgrupp där det är högt i tak? Vill du ha prestigelösa kollegor som du växer nära, vet vad de gör, och har fullt förtroende för? Är du en självgående och god lagkamrat som vill arbeta i många IT-system? Då söker vi dig.

Enheten för IT-drift utökar nu sin verksamhet och söker en systemtekniker som vill vara med vid planering, införande och sedan förvaltning av IT-system. Hos oss betraktas du som expert och får därför både utveckla och driva de produkter du tar fram utifrån verksamhetens behov. Om du gör väl utförda grundundersökningar är det troligt att du får tummen upp för att skapa och driva den nya funktionen. Som systemtekniker hos oss har du intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som exempelvis installation, felsökning, uppdatering, säkerhetskopiering, återläsning och optimering. Du kommer tillsammans med de andra i gruppen främst ansvara för de delar av den tekniska infrastrukturen som innefattar VMware, Exchange och Skype, MS SQL, lagring och backup. Du kommer även ge service till vår Servicedesk och bli inblandad i kravställning av funktionalitet och teknik i samband med nyanskaffningar och vidareutveckling.

För oss är det viktigt att dina kunskaper tas tillvara, och du kommer därför att arbeta med både nyutveckling och förvaltning. Det ger dig möjlighet att både bredda och fördjupa din tekniska kompetens. Du kommer att ha stora möjligheter att styra din och SiS utveckling och komma med förslag på utbildningar utifrån verksamhetens behov. För är det något vi tror på, så är det att vi är här för SiS som helhet.
Du arbetar nära dina kollegor i ett utvecklingsinriktat klimat, varav ni delar med er av era kunskaper, men arbetar även självständigt. Du kommer därför ha möjlighet att utbilda och utbildas av dina kollegor och övriga medarbetare på SiS.

Kvalifikationer

Din personlighet är avgörande för att både du och dina arbetskamrater ska kunna nå framgång i ert arbete. Vi tror därför att du arbetar bra med andra och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, samt är genuint intresserad av att arbeta med en mängd olika IT-system och tekniker. Eftersom vi brinner för att ge god service, och i arbetslaget arbetar väldigt nära varandra så är det viktigt att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi ser därför att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och verkligen anstränger dig för att leverera goda lösningar. Vi ser även att du tycker om att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du ska ha:
• Eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
• Gedigen drifterfarenhet av VMware, Skype/teams och Windows server plattform
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• Kunskap och intresse inom PowerShell, eller annan scriptkunskap

Du bör ha:
• Erfarenhet av att drifta IT-projekt samt medverka i verksamhetsprojekt
• Förmåga att arbeta med infrastruktur inom Dells server och lagringsprodukter, VxRail, Backup, OP5/Nagios, Exchange och SQL

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning

Omfattning:   Heltid  

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast:   2020-07-16

Referensnummer:   2.9.1-2997-2020

 

Välkommen att söka genom att:

Kontakt

Kontaktperson

Hans-Peter Henriksen Enhetschef 010-453 40 76  

 

Fackliga företrädare

Taina Niskala Saco-S 010-453 40 35

Lena Henriksson Saco-S 010-453 41 95

Frida Strandberg Landin Seko 010-453 41 87

Lotta Hedeby ST/OFR 070-656 88 30

 

Övrigt

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb