Affärssystemarkitekt SAP BASIS

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 26 juni 2020
Stängs
den 1 september 2020
Ref:
21838
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på. Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SAP LOG-, HR-, BW- och HANA, SharePoint, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. Vi är drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter.

Huvudkontoret finns i Stockholm, med ytterligare verksamhet i Enköping, Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system, med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Sektionen PRIO Teknik söker nu dig som vill jobba som Enterprise Architect för SAP Basis i Enköping.


Arbetsuppgifter

Du ansvarar för SAPs landskap och landskapsdesign från Försvarsmaktens perspektiv och kommer ha det övergripande lösningsmässiga ansvaret. Vi står inför stora förändringsprojekt ex. SAP S/4 HANA, vilket stället höga krav på din initiativförmåga samtidigt som det ger dig möjligheten att utvecklas och genom din insats bidra till hela Försvarsmaktens verksamhet. Din främsta uppgift är att säkerställa att System PRIO SAP landskap kan förvaltas långsiktigt.

Du beslutar även om målversion och val av mjukvarukomponenter samt SAP verktyg inom PRIO. Vidare kvalitetssäkrar du informationsunderlag till roadmaps och uppgraderingsstrategier. Du är även med och beslutar i tekniska frågor på lägre nivå såsom SAP Basis påverkan i ärenden och rekommenderar ändringar till planer, prioritering och omfattning av aktiviteter i landskap, i fas med roadmaps och vidmakthållande. Allt detta i nära samarbete med kärnverksamheten så att det vi levererar blir precis vad Försvarsmakten behöver.


Vi erbjuder dig

Försvarsmakten är en inkluderande och trygg arbetsplats, här är det vad just du kan bidra med som räknas. Vi är också en omtänksam arbetsgivare som tar vara på varje individ, oavsett bakgrund.
För att du skall trivas hos oss erbjuder vi en hel del förmåner:

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder
   


Kvalifikationer

 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom förvaltning av SAP ur ett tekniskt perspektiv
 • Erfarenhet av rollen som arkitekt.
 • Arbetslivserfarenhet i utformande av IT-strategi, roadmaps, livscykelhantering
 • Erfarenhet av större IT-projekt i någon ledande position (PL, teknisk arkitekt, QA)
   


Meriterande

 • Flera års arbetslivserfarenhet av SAP S/4 HANA
 • Flera års arbetslivserfarenhet av DB2
 • Arbetslivserfarenhet av SOLMAN
 • Certifieringar inom SAP BASIS
 • Kombinationskompetens som t.ex. BASIS & BW.
 • Arbetat enligt ITIL-processer eller likvärdig process.


Även erfarenhet av Ekonomi, Logistik eller HR är önskvärt.

Personliga egenskaper

Du är en person som hellre kommer med lösningsförslag än problembeskrivningar. Du vill arbeta i en proffsig miljö tillsammans med kollegor som har nära till skratt. Du har ett starkt driv toppat med mycket tålamod. Du är snabb i tanken och har inga problem med att snabbt byta inriktning, börja om eller göra något helt annat. Du har ett öppet sätt och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Vi ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av Sektionschef Irene Johansson tfn 070-847 92 92. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga representanter vid SFE:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31.

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb