Systemutvecklare

Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 2 juli 2020
Stängs
den 17 augusti 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för yrkeshögskolans huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige och verka för att utbildningarna tillgodoser arbetslivets behov av kompetens. Vi ansvarar också för eftergymnasiala konst- och kulturutbildningar samt tolkutbildningar inom folkbildningen. Vi främjar och samordnar även valideringsfrågor samt är nationell samordningspunkt för det europeiska kvalifikationsramverket (EQF).
Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna. Myndigheten utövar tillsyn och hanterar klagomål på de utbildningar som ligger inom vårt ansvarsområde. Vi granskar även utbildningarnas kvalitet, framställer statistik och följer upp utbildningars resultat.
Myndigheten för yrkeshögskolan har ca 120 medarbetare fördelat på nio enheter med huvudkontor i Västerås och ett kontor Hässleholm.

Om tjänsten
IT-enheten är myndighetens strategiska och operativa stöd i IT-frågor och består idag av 12 medarbetare och ett antal konsulter. Medarbetarna på enheten arbetar brett med IT-frågor och enheten växer som en följd av en satsning på digitalisering samt en strategi att bemanna med fler anställda medarbetare istället för inhyrda. Medarbetarna på enheten rapporterar till enhetschefen. Du kommer att arbeta i ett av våra team för systemutveckling och samverka med flertalet personer inom IT-enheten, samt med inhyrda konsulter.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär arbete med systemutveckling i både frontend, backend och databas. Teamet du ingår i arbetar agilt och hanterar ärenden i utveckling eller förvaltning av myndighetens IT-stöd. IT-stöden är webbplatser, e-tjänster och interna verksamhetssystem i Microsoftmiljö.

Krav på utbildning
Vi ställer krav på att du har eftergymnasial utbildning inom systemutveckling, en kvalifikation på lägst nivå 5, enligt SeQF eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet vi som arbetsgivare bedömer likvärdig.

Krav på erfarenhet och kunskap
Du behöver ha minst 3 års erfarenhet av systemutveckling i Microsoftmiljö och kunskap om HTML, CSS, Javascript, NET (C#), SQL och Visual studio.

Meriterande
Meriterande är kunskap om agila metoder, containers/Docker, TypeScript, Javascript-ramverk som t.ex. Vuejs/React och headless CMS.

Personlighetskrav
Du har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov och är duktig på att kommunicera och samarbeta med kollegor och beställare av uppdragen. Du har ett positivt förhållningssätt, är strukturerad och noggrann samt tar ansvar för och slutför dina arbetsuppgifter inom deadlines. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Myndigheten tillämpar provanställning Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Västerås.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per-Johan Alfredsson, 010-209 01 33. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Åsa Grönhaug 010-209 01 34. Kontaktpersoner för fackliga frågor är för Saco-S Gabriella Sunning 010-209 02 26 och för ST Ivan Knez, 010- 209 01 47.

För mer information om fördelarna med att arbeta hos oss, och om organisationen, gå in på myh.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2020.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Liknande jobb

Liknande jobb