Kravanalytiker, testare

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 2 juli 2020
Stängs
den 17 augusti 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för yrkeshögskolans huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige och verka för att utbildningarna tillgodoser arbetslivets behov av kompetens. Vi ansvarar också för eftergymnasiala konst- och kulturutbildningar samt tolkutbildningar inom folkbildningen. Vi främjar och samordnar även valideringsfrågor samt är nationell samordningspunkt för det europeiska kvalifikationsramverket (EQF).
Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna. Myndigheten utövar tillsyn och hanterar klagomål på de utbildningar som ligger inom vårt ansvarsområde. Vi granskar även utbildningarnas kvalitet, framställer statistik och följer upp utbildningars resultat.
Myndigheten för yrkeshögskolan har ca 120 medarbetare fördelat på nio enheter med huvudkontor i Västerås och ett kontor Hässleholm.

Om tjänsten
IT-enheten är myndighetens strategiska och operativa stöd i IT-frågor och består idag av 12 medarbetare och ett antal konsulter. Medarbetarna på enheten arbetar brett med IT-frågor och enheten växer som en följd av en satsning på digitalisering samt en strategi att bemanna med fler anställda medarbetare istället för inhyrda. Medarbetarna på enheten rapporterar till enhetschefen. Du kommer att arbeta i IT-enhetens team för IT-samordning som är gränssnittet mot verksamheten. Du samverkar med flertalet personer på andra enheter och även med flera personer inom IT-enheten som har olika arbetsuppgifter inom samordning, servicedesk, infrastruktur och systemutveckling samt med inhyrda konsulter.

Arbetsuppgifter
Utifrån övergripande beskrivningar av verksamhetsbehov detaljerar du dessa till krav på en IT-lösning som stöd för inköp eller utveckling och kvalitetssäkring av system. Du arbetar med att upprätta och underhålla kravdokumentation. Du bidrar med din kunskap om systemen under beredning inför utveckling eller inköp av IT-lösningar och stödjer inköpare och utvecklare under processen när IT-lösningen tas fram. Du arbetar också med att kvalitetssäkra IT-lösningar, dels utifrån kravdokumentation och dels utforskande test. Du upprättar och underhåller testdokumentation. Du arbetar även med att upprätta och underhålla testdata, både för egna tester och som stöd för acceptanstester. Du arbetar med felsökning för att utreda orsaker samt med analys av resultat från automatiska tester. Du arbetar med att överlämna IT-lösningarna till verksamheten samt stödjer personer i verksamheten vid acceptanstester och implementation. Du bidrar även till utveckling av arbetssätten för arbetsområdena krav och kvalitetssäkring, både det egna arbetet och samverkansarbetet gentemot verksamheten.

Krav på utbildning
Vi ställer krav på att du har eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant område, en kvalifikation på lägst nivå 5, enligt SeQF eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet vi som arbetsgivare bedömer likvärdig.

Krav på erfarenhet och kunskap
Du behöver minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vidare ser vi gärna att du är mycket bra på att förstå verksamhetsbehov kopplat IT-lösningar och att du är en tydlig kommunikatör med förmågan att visualisera krav på system. Vi vill även att du har kunskap om agila arbetssätt och god kännedom om processer för utveckling.

Meriterande
Har du fördjupad kunskap om, eller erfarenhet av, metodik, modeller och arbetssätt för kravfångst och kvalitetssäkring av IT-lösningar, ses det som positivt. Specifikt utifrån tillgänglighet och säkerhet, modellering av användningsfall och testfall samt agila metoder. Har du detta dokumenterat med certifieringar inom krav och testområdet vägs det in i vår bedömning.

Personlighetskrav
Du har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov, är analytisk, kommunikativ och lyhörd, har lätt för att ta kontakter och samarbeta med kollegor samt skapa och behålla goda relationer. Du har ett positivt förhållningssätt, är strukturerad och noggrann samt tar ansvar för och slutför dina arbetsuppgifter inom deadlines samt har ett starkt intresse att utvecklas i din roll. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi
Förutom stimulerande och spännande arbetsuppgifter tillsammans med trevliga och kompetenta medarbetare erbjuder vi också längre semester än många andra arbetsgivare. Våra medarbetare har flexibla arbetstider som anpassas utifrån verksamhetens krav och dina individuella behov. Alla nyanställda får en introduktion med ett program som sker både individuellt och i grupp. Genom vår modell för individuell planering och uppföljning har du stora möjligheter att utvecklas och påverka din arbetssituation.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Myndigheten tillämpar provanställning Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Västerås.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per-Johan Alfredsson, 010-209 01 33. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Åsa Grönhaug 010-209 01 34. Kontaktpersoner för fackliga frågor är för Saco-S Gabriella Sunning 010-209 02 26 och för ST Ivan Knez, 010- 209 01 47.

 För mer information om fördelarna med att arbeta hos oss, och om organisationen, gå in på myh.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2020.  

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Liknande jobb

Liknande jobb