Tech lead .NET

Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 2 juli 2020
Stängs
den 17 augusti 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för yrkeshögskolans huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör yrkeshögskolan i Sverige och verka för att utbildningarna tillgodoser arbetslivets behov av kompetens. Vi ansvarar också för eftergymnasiala konst- och kulturutbildningar samt tolkutbildningar inom folkbildningen. Vi främjar och samordnar även valideringsfrågor samt är nationell samordningspunkt för det europeiska kvalifikationsramverket (EQF).
Vi analyserar arbetsmarknadens behov av utbildningar, beslutar vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan och beviljar statliga medel till utbildningsanordnarna. Myndigheten utövar tillsyn och hanterar klagomål på de utbildningar som ligger inom vårt ansvarsområde. Vi granskar även utbildningarnas kvalitet, framställer statistik och följer upp utbildningars resultat.
Myndigheten för yrkeshögskolan har ca 120 medarbetare fördelat på nio enheter med huvudkontor i Västerås och ett kontor Hässleholm.

Om tjänsten
IT-enheten är myndighetens strategiska och operativa stöd i IT-frågor och består idag av 12 medarbetare och ett antal konsulter. Medarbetarna på enheten arbetar brett med IT-frågor och enheten växer som en följd av en satsning på digitalisering samt en strategi att bemanna med fler anställda medarbetare istället för inhyrda. Medarbetarna på enheten rapporterar till enhetschefen. Du kommer att samordna ett utvecklingsteam som arbetar agilt och hanterar ärenden i utveckling av myndighetens egenutvecklade IT-stöd. Parallellt med detta arbetar du operativt med systemutveckling. IT-stöden är webbplatser, e-tjänster och interna verksamhetssystem i Microsoftmiljö. Systemen är webbapplikationer utvecklade i .NET med SQL-server som databas. Myndigheten står inför stora förändringar av IT-miljön.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara delaktig i arbetet med systemarkitektur och sedan utifrån den inriktning som tas fram upprätta en plan för teamets arbete för att implementera arkitekturen i IT-systemen. Att samordna utvecklingsteamet innebär sedan att vara drivande i utvecklingsarbetet för teamet, hålla i teamets möten, fördela och följa upp status för utvecklingsärenden, sätta riktlinjer för teamets arbete samt vara teamets språkrör i samverkan med andra. Du är även operativ i systemutvecklingen som sker både i frontend, backend och databas samt bidrar i den övergripande planeringen av IT-enhetens arbete.

Krav på utbildning
Vi ställer krav på att du har eftergymnasial utbildning inom systemutveckling, en kvalifikation på lägst nivå 5, enligt SeQF eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet vi som arbetsgivare bedömer likvärdig.

Krav på erfarenhet och kunskap
Du behöver ha minst 5 års erfarenhet av systemutveckling i Microsoftmiljö samt erfarenhet av arbete med de ramverk, plattformar och verktyg som IT-miljön består av. Du ska ha arbetat med agila metoder i en samordnande funktion, som teknisk projektledare, förvaltningsledare, lead developer eller scrum-master. Du ska även ha drivit tekniskt förändringsarbete och arbetat med arkitekturfrågor.

Meriterande
Har du även erfarenhet av utveckling med MVC, TypeScript, Js-ramverk som Vuejs, Docker, Linux, Kubernetes, eller microservices, ses det som positivt.

Personlighetskrav
Du har lätt för att sätta dig in i verksamhetens behov och är duktig på att kommunicera och samarbeta med kollegor och beställare av uppdragen. Du har ett positivt förhållningssätt, är strukturerad och noggrann samt tar ansvar för och slutför dina arbetsuppgifter inom deadlines. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Myndigheten tillämpar provanställning Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Västerås.

Upplysningar
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per-Johan Alfredsson, 010-209 01 33. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR-specialist Åsa Grönhaug 010-209 01 34. Kontaktpersoner för fackliga frågor är för Saco-S Gabriella Sunning 010-209 02 26 och för ST Ivan Knez, 010- 209 01 47.

För mer information om fördelarna med att arbeta hos oss, och om organisationen, gå in på myh.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2020.

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Liknande jobb

Liknande jobb