Systemförvaltare GIS/NIS

Rekryterare
Telge AB
Plats
Södertälje (Stad), Stockholm
Annonserat
den 3 juli 2020
Stängs
den 6 september 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Södertälje växer och med staden dess infrastruktur. För att möta utbyggnaden av nya exploaterings-områden behöver avdelningen Teknisk Dokumentation på AO Nät och Miljö förstärkas och vi söker därför en självgående Systemförvaltare GIS/NIS. Som Systemförvaltare kommer du att vara delaktig i våra projekt i Bygga och Anlägga-processen samt vara med och säkerställa att rätt förutsättningar finns för ökad kvalitet på data i våra GIS/NIS-system.  

 

Din dag på jobbet

I den här rollen kommer du bland annat ansvara för utveckling och förvaltning av våra system i samarbete med kollegor och systemleverantörer. Det ingår även att konfigurera systemen med dess innehåll och se till att användarna har rätt behörigheter utifrån säkerhetsskyddslagen och NIS-direktiv samt hantera registerutdrag kopplat till GDPR. En viktig del i rollen är att hantera geografisk information och ansvara för uppdatering av olika kartskikt. Som systemförvaltare kommer du också att stötta och hjälpa våra NIS-användare, följa upp budget och rapportering till systemägare samt planera och följa roadmap för respektive system.

Som Systemförvaltare GIS/NIS kommer du ha ett nära samarbete och daglig kontakt med kollegorna inom hela affärsområdet Nät och Miljö. Utöver ovanstående arbetsuppgifter förväntas du aktivt delta i Telge Näts verksamhetsprojekt som är starkt kopplat till GIS/NIS och att även förbättra våra arbetssätt med hjälp av LEAN.

Krav

 

 • Relevant högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande erfarenheter
 • Minst 5 års arbetserfarenhet inom relevant område
 • Erfarenhet av systemutveckling
 • Mycket god datorvana
 • B-körkort

 

Meriter

 

 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet av systemförvaltning
 • Kunskap inom el, fjärrvärme, vatten och stadsnät
 • Erfarenhet av GDPR, Säkerhetsskyddslagen och NIS-direktivet
 • Kunskap inom GIS/NIS, Digpros applikationer, SQL, Meridian, iBinder, CAD
 • Andra språkkunskaper än svenska

 

Det här är du

Vi söker en pedagogisk, driven och målmedveten person, som kan jobba självständigt med sina arbetsuppgifter men är samarbetsvillig och hjälpande när det behövs. Du behöver god kommunikativ förmåga, eftersom du har ett nära samarbete och daglig kontakt med personal och systemleverantörer. I din kravställande, kvalitetssäkrande roll behöver du vara noggrann och strukturerad, gärna vara frågvis och nyfiken med ett stort teknikintresse. Telge vill öka sin mångfald för att få fler och olika perspektiv i arbetet med att ständigt förbättras och utvecklas, och i urvalet till denna tjänsten kommer vi också att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och känns naturliga för dig.

 

Det här är vi

Välkommen till Telge Nät – en del av Telgekoncernen. På Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda möjligheter att göra karriär och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag.

 

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig! Skicka därför din ansök så snart som möjligt, och allra senast 6 september 2020. Varmt välkommen att bli en av oss!

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Susanne Engsoo, 08-550 221 18. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, senior HR-strateg, 08-550 220 91. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Magnus Rönnqvist för SACO, du når dem på 08-550 220 00.

 

Vardagsmagi när den är som bäst. Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till cirka 90 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Förutom att leverera själva energin ansvarar Telge Nät även för underhåll, reparation och utbyggnad av de lokala näten och ledningarna.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center och bemanning.

Liknande jobb

Liknande jobb