FRA

FRA söker senior systemutvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 3 juli 2020
Stängs
den 2 augusti 2020
Ref:
2537705
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en systemutvecklare med mycket goda kunskaper i Java för arbete med utveckling och förvaltning av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Våra system är viktiga för verksamheten och på den tekniska avdelningen kommer du att arbeta i nära samarbete med våra övriga avdelningar mot vårt gemensamma mål: att producera underrättelser för våra uppdragsgivare. FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Ditt specifika uppdrag i rollen som systemutvecklare syftar till att arbeta med systemutveckling och förvaltning av IT-system för analys och bearbetning av data.

Hos oss är teamen av varierande storlek, och består av både juniora och mer seniora medarbetare. Samarbete är en förutsättning, och vi ser positivt på att hjälpas åt för att få verksamheten att utvecklas och växa, både organisatoriskt och på personliga plan. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Därtill ska du ha minst fem års arbetslivserfarenhet från systemutveckling, arbete med Java eller annat relevant område. Du ska även ha erfarenhet av agila metoder. Att du har mycket goda kunskaper i Java är en förutsättning för att klara av rollen och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av andra programmeringsspråk, gärna C++, C# .NET, systemarkitektur eller kunskaper om databaser.

Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat med IT-system som hanterar stora mängder data, har suttit i ledande tekniska befattningar, är Scrummaster eller har arbetat i DevOps-team. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ansvarstagande och har god förmåga att strukturera och driva dina processer framåt. Du vill gärna vara med och bidra till att utveckla verksamheten och tar gärna initiativ och sätter igång aktiviteter för att nå gemensamma mål. Du har en god samarbetsförmåga och ett genuint intresse för området och underhåller och utvecklar gärna dina specialistkunskaper vilka du kan förmedla till dina kollegor. Vi söker dig som klarar av att hålla huvudet kallt även under mer pressande situationer, kan behålla fokus på rätt saker och väga samman komplex information samt har ett stort mått av lojalitet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 96 (tillgänglig vecka 31). Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-02.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb