FRA

Säkerhetsexpert till vårt Red Team

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 3 juli 2020
Stängs
den 24 augusti 2020
Ref:
2537615
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande tekniska IT-säkerhetsexperter till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som säkerhetsexpert tillhör du avdelningen för Cyberverksamhet. Hos oss får du utnyttja och utveckla din kompetens inom IT-säkerhetsområdet. Du förstår hur ett avancerat, riktat intrångsförsök går till och hur det kan upptäckas. I arbetet använder du befintliga verktyg eller så utvecklar du dina egna, allt efter behov.

Vi förväntar oss att du fördjupar dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. Resultatet av dina insatser kommer att göra stor skillnad och leverera direkt nytta, inom cyberavdelningen och FRA, för Sveriges säkerhet. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har djup kunskap och ett genuint intresse för tekniska aspekter av IT-säkerhetsområdet. Det är både ditt arbete och ett fritidsintresse. Du vill arbeta med Red Teaming och det är meriterande om du har goda kunskaper inom penetrationstester och/eller utveckling. Vi ser gärna att du bifogar eller länkar till resultat av ditt intresse, CTF-writeups, egenutvecklade verktyg eller liknande.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Du har minst gymnasial utbildning, gärna med IT-inriktning. Har du dessutom en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis inom IT-säkerhet, datateknik eller datavetenskap, är det meriterande. Vi förutsätter att du har ett stort intresse och engagemang för IT-säkerhet.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med dina specialistkunskaper. Du sätter upp höga mål för dig själv och du kan på ett strukturerat sätt sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete. Med din kreativitet och initiativförmåga hittar du nya sätt att lösa komplexa problem. Som person blir du engagerad av utmanande problemställningar och har ett stort mått av nytänkande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Avdelningen för Cyberverksamhet ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rikard Andersson på telefon 08-471 46 00 (tillgänglig vecka 34). Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb