FRA

FRA söker en junior analytiker inom IT-säkerhetsområdet

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 6 juli 2020
Stängs
den 24 augusti 2020
Ref:
2538079
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en junior analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya spännande utmaningar och bidra till Sveriges säkerhet och det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och kunskapsintensiv verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter- för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som underrättelseanalytiker följer och identifierar du angriparna bakom cyberangrepp riktade mot Sverige. Vår rapportering om deras tillvägagångssätt och motiv kan vara avgörande för FRA:s uppdragsgivare. Du hör till avdelningen för cyberverksamhet som bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade cyberangrepp mot samhällsviktig verksamhet i Sverige.

I din roll som analytiker inom IT-säkerhetsområdet kommer du att arbeta med flera underrättelseuppdrag av varierande storlek, vilket innebär att arbetet utförs såväl i grupp som enskilt. Samarbete är en förutsättning, och vi ser positivt på att hjälpas åt att få verksamheten att utvecklas och växa, både organisatoriskt och på personliga plan. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

För att vara rätt kandidat för tjänsten har du en akademisk grundexamen eller motsvarande kompetens inom dataanalys, IT, forensik eller matematik. Vi värdesätter din analytiska förmåga och intressen för allt ifrån komplexa tekniska företeelser till utrikes- och säkerhetspolitik.

Det är positivt om du har kunskap av att hitta mönster och samband i datamängder och problemlösning relaterade till IT-säkerhet, exempelvis CTF, reverse engineering, kryptologi. Har du ett intresse av hur IT-angrepp går till är även det meriterande. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

I samband med att denna annons publiceras har vi laddat upp en ny klurighet på challenge.fra.se där du som vill utmana dig och testa dina kunskaper gärna får gå in och titta. Du får gärna bifoga dina framsteg eller ditt tillvägagångssätt till din ansökan, även om du inte når hela vägen. Du kan även maila till peter.gunnarsson@fra.se

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk och kreativ samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv oavsett situation. Vidare ser vi att du är prestations- och målorienterad, har god förmåga att strukturera ditt arbete och du arbetar på till dess att resultat är uppnådda. För att passa i rollen ser vi att du tar stort ansvar för dina uppgifter, kan planera och prioritera samt fokusera på rätt saker. Samtidigt kan du med hjälp av din stabilitet och flexibilitet behålla lugnet i stressiga situationer. Du bidrar till god stämning i gruppen, uppskattar att jobba nära i team, är hänsynsfull och har god samarbetsförmåga.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Peter Gunnarsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb