FRA

FRA söker Underrättelseanalytiker till Cyberförsvaret

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 6 juli 2020
Stängs
den 24 augusti 2020
Ref:
2538121
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och kreativa analytiker inom IT-säkerhet som vill ta sig an nya spännande utmaningar och bidra till Sveriges säkerhet och det svenska cyberförsvaret. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet i teknikens framkant. På FRA arbetar vi med unika uppgifter- för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som underrättelseanalytiker följer och identifierar du angriparna bakom cyberangrepp riktade mot Sverige. Vår rapportering om deras tillvägagångssätt och motiv kan vara avgörande för FRA:s uppdragsgivare. Du hör till avdelningen för cyberverksamhet som bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade cyberangrepp mot samhällsviktig verksamhet i Sverige.

Arbetet präglas av ständigt nya utmaningar och erbjuder stora möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifterna. Du får möjlighet att genom forskning och utveckling finna nya tillvägagångssätt och metoder för att driva arbetet framåt. Om du tidigare har löst en CTF av något slag, ger det dig en bild över kommande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer ni lägga ett spännande pussel för att stärka Sveriges cyberförsvar.

I det dagliga arbetet kommer du vara del av ett eller flera underrättelseuppdrag av varierande storlek, vilket innebär att arbetet utförs såväl i grupp som enskilt. På FRA råder en strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes.

Du kan

Du har en akademisk examen inom data, IT, teknik eller matematik. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Vi värdesätter din analytiska förmåga och intressen för allt ifrån komplexa tekniska företeelser till utrikes- och säkerhetspolitik. Meriterande är erfarenhet av analys av nätverkskommunikation och kunskap om hur applikationer och operativsystem är uppbyggda. Har du studerat eller arbetat med dataforensik, nätverksövervakning eller incidenthantering ser vi det som meriterande. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på både svenska och engelska.

I samband med att denna annons publiceras har vi laddat upp en ny klurighet på challenge.fra.se där du som vill utmana dig och testa dina kunskaper gärna får gå in och titta. Du får gärna bifoga dina framsteg eller ditt tillvägagångssätt till din ansökan, även om du inte når hela vägen. Du kan även maila till peter.gunnarsson@fra.se

Du är

Du som person har lätt för att samarbeta och dela med dig av din kompetens till andra, samtidigt som du arbetar effektivt på egen hand. Eftersom du kommer att jobba med problemlösning på komplex nivå är det viktigt att du är analytisk och kreativ samt att du är uthållig och kan behålla ett realistiskt perspektiv oavsett situation. Vidare ser vi att du är prestations- och målorienterad, har god förmåga att strukturera ditt arbete och du arbetar på till dess att resultat är uppnådda. Då vårt område är i ständig utveckling är det även viktigt att vara nyfiken och intresserad av de senaste framstegen inom IT-området.

Verksamheten ställer stora krav på integritet och omdöme, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Peter Gunnarsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb