FRA

FRA söker Applikationspaketerare

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 9 juli 2020
Stängs
den 9 augusti 2020
Ref:
2540045
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som applikationspaketerare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Du kommer därtill tillhöra kontoret för Drift- och IT-infrastruktur vars uppgift är att leverera en stabil och väl anpassad IT-infrastruktur och gemensam IT-drift utifrån verksamhetens behov.

I rollen som applikationspaketerare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av applikationspaketering, applikationsdistribution, underhåll och livscykelhantering av applikationer samt att skapa och distribuera OS imagebilder, dokumentation och second-line support. Du kommer även att arbeta med felsökning i windowsmiljöer, Active directory, GPO samt SCCM. Arbetet innefattar att du kommer ha mycket kontakter med bland andra användare, beställare och leverantörer. Resor i tjänsten både inrikes och utrikes kan förekomma.

Vi erbjuder en tjänst där du även får vara med och bygga framtidens fysiska samt virtuella klientmiljöer. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och få lära sig mer om teknik och system. Vi erbjuder ett arbete i en komplex IT-miljö med stor variation där du får vara med och göra skillnad.

Du kan

Vi söker dig som har en godkänd gymnasieutbildning med IT-inriktning eller genomgått dokumenterade kurser i applikationspaketering såsom Flexera Admin Studio eller Wise. Har du högre akademisk examen ser vi det som meriterande. Du ska ha arbetat med applikationspaketering i minst fem år innefattande paketering i formaten msi-/msix-format, fristående exe-installers, virtuell applikationspaketering och hantering med verktygen Flexera Admin Studio eller liknande samt virtuellt applikationspaketeringsverktyg. Meriterande är om du arbetat med verktygen VMware ThinApp och VMware AppVolumes.

Vi söker dig som även har god kännedom om avancerad felsökning i Windows OS, Templates/GPO:er samt behörigheter i Active Directory, SCCM applikationsdistribution och klienthantering samt har erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem. Du ska även ha god förmåga och förståelse avseende system- och driftsdokumentation. I övrigt har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som i skrift.

Det finns flertalet kunskaper och förmågor som, utöver ovan nämnda kunskaper, är meriterande för denna tjänst. Det är meriterande om du har erfarenheter av planering, installation, konfiguration, uppgradering, disaster recovery, övervakning och drift av System Center Configuration Manager 2012 (SCCM) i stora blandade IT-miljöer. Det är till din fördel om du har kunskaper och erfarenheter av skapande och distribution av OS Imagebilder/VDI i fysiska samt virtuella miljöer med verktyg som MDT, SCCM samt VMware Horizon. Har du erfarenhet i Windows scripting i t.ex. Powershell, VB eller JavaScript är även det meriterande. Det är även en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat processorienterat enligt ITIL eller DevOps.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan arbeta självgående där du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer framåt. Du har förmågan att behålla lugnet och fokus på rätt saker även under tidskritiska omständigheter. Du har lätt för att planera och organisera ditt arbete där du drivs av att sätta upp mål för dig själv och arbetar hårt för att nå dem. Då tjänsten innefattar många kontaker och kontaktytor söker vi dig som är tillmötesgående har en god förmåga att samarbeta och anpassa sig efter den rådande situationen.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Strand på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-09.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb