FRA

FRA söker en teknisk kryptoanalytike

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 9 juli 2020
Stängs
den 16 augusti 2020
Ref:
2540127
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende? FRA söker nu en teknisk kryptoanalytiker till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som teknisk kryptoanalytiker hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska och forensiska utmaningar.

I din roll som teknisk kryptoanalytiker ingår du i en grupp som arbetar med kryptoverksamhetens produktion. Du implementerar matematiska och kryptologiska metoder, utvecklar tjänster och övervakar produktionen. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat. Förutom samarbetet med din enhet så samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område som t.ex. cybersäkerhet, datateknik, datalogi, kryptologi, matematik eller fysik. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper i programmering.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av ett eller flera områden/teknologier:

  • Relationsdatabaser, grafdatabaser, Elasticsearch eller liknande
  • Python, C, C++, JavaScript, Java
  • Nätverksanalys, protokollanalys
  • Kryptologi
  • Linuxplattformar
  • Maskininlärning
  • Reverse engineering


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du god förmåga att strukturera ditt arbete. Du trivs i en dynamisk miljö och med din uthållighet arbetar du på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda. Du samarbetar gärna med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper. Du bör ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt ändra synsätt och förhållningsätt. Vidare ser vi att du med hjälp av din sakkunnighet, problemlösande analysförmåga och kreativitet hittar svar på komplexa problem.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 46 93. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-16.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Liknande jobb

Liknande jobb