Verksamhetsansvarig inom Cyberförsvaret!

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 9 juli 2020
Stängs
den 10 augusti 2020
Ref:
21955
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du bidra till Cyberförsvaret? Försvarsmakten förstärker nu sin förmåga och vi behöver bli fler. Just nu söker vi en verksamhetsansvarig till militär Cyber Range!

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsansvarig har du ett ansvar för att leda drift och förvaltning av militär Cyber Range. Du och din sektion ansvarar för att försvarsmaktens militära Cyber Range kan användas för träning, övning samt test och försök i cyberdomänen. I rollen ingår det att förstå behoven hos de som ska öva och utbildas i Cyber Range samt att utveckla Cyber Range så nära i forskningens framkant som möjligt. Som verksamhetsansvarig företräder du verksamheten i frågor som rör utveckling och leveranser från den militära Cyber Rangen både internt och externt. I arbetsuppgifterna ingår det personalansvar, budget- och resultatansvar för en mindre verksamhet. Då verksamheten är under utveckling kommer rekrytering att vara en viktig uppgift.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning. Minst fyra års erfarenhet av ledning av komplex IT-verksamhet, inklusive budget och personalansvar. Du har erfarenhet av utveckling, drift och förvalting av IT. Vi ser att du är väl förtrogen med cyberdomänen och IT-säkerhet. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning.

Meriterande
Certifiering inom projektledning. Certifieringar (CISSP, CISM eller CISA eller motsvarande), och erfarenhet från utbildningsverksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som är tydlig och förtroendeingivande i sitt ledarskap. Du har förmågan att coacha, entusiasmera och utveckla din personal. Vi ser även att du kan omstätta strategier och visioner i praktisk handling och resultat. Du har förmågan att skapa goda relationer såväl internt som externt samt kunna skapa och upprätthålla förtroende i organisationen. Vi ser att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du har en hög integritet, innovationsdriven och lösningsorientrad. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper i rekryteringen.
Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som redan inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbetsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer också att kompletteras med olika tester. Upplysningar om tjänsten lämnas av Patrik Ahlgren, nås på 073-85246.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson, SACO, Hans Monthan, SEKO, Pia Almström Försvarsförbundet OFRS, Arne Nilsson Officersförbundet. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb