Arkitekt till Cyberförsvaret!

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 9 juli 2020
Stängs
den 10 augusti 2020
Ref:
21956
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du bidra till Cyberförsvaret? Försvarsmakten förstärker nu sin förmåga och vi behöver bli fler. Just nu söker vi en arkitekt!

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Arbetsuppgifter
Som arkitekt är du ansvarig för att sammanhålla arkitektur och teknisk utveckling av den militära Cyber Rangen. Du skall leda kravdefinition, utvecklings- och designarbete vid framtagning av systemlösning för etablering av en militär Cyber Range. I rollen ingår det att arbeta i projekt samt projektledning och frågor som rör funktionell arkitektur, virtualisering och avancerad teknik. Du kommer att arbeta nära de verksamheter som ska använda den militära Cyber Rangen och samverkan med Försvarsmaktens olika IT-verksamheter ingår som en naturlig del i arbetet. Vidare kommer du att arbeta med omvärldsbevakning för att följa med i cyberområdets utveckling inom teknik, metoder, aktörer och hot.

Som arkitekt sammanhåller du underlag för högre chefs beslut avseende utvecklingen av Cyber Range. Du ansvarar för att det går att genomföra utbildning, träning och övning samt test och verifiering enligt verksamheternas behov i Cyber Rangen.

Kvalifikationer
Vi ser att du har en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Minst fem års erfarenhet inom arkitektur samt design. Du har en dokumenterad erfarenhet av projektledning samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både i svenska samt engelska.

Meriterande
Du har erfarenhet av utbildnings- och övningsverksamhet inom it-säkerhetsområdet.

Personliga egenskaper
För att passa som arkitekt har du, förutom hög säkerhetsmedvetenhet, mycket god integritet, erkänt god samarbetsförmåga. Du är problemlösnings- och resultatorienterad samt är öppen för nya lösningar och förändring. Du är erfaren från flera projekt där höga säkerhetskrav ställts både på projektarbetet och på resultatet.

Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som redan inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbetsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer också att kompletteras med olika tester. Upplysningar om tjänsten lämnas av Patrik Ahlgren, nås på 073-8521546.

Fackliga kontaktpersoner
Camilla Robertsson, SACO, Hans Monthan, SEKO, Pia Almström Försvarsförbundet OFRS, Arne Nilsson Officersförbundet. Samtliga nås via växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb