Materielområdesansvarig IT-säkerhet

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 9 juli 2020
Stängs
den 16 augusti 2020
Ref:
21965
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Flygstabens utvecklingssektion söker materielområdesansvarig för IT-säkerhet.

Försvarsmakten är inne i en dynamisk tillväxtperiod för att bygga ett starkare försvar som kan möta det försämrade omvärldsläget. Inom luftdomänen ställer detta krav på såväl nya förband som förmågor, där spetsteknologi är en central del. Detta innebär tillförsel av nya materielsystem, samt omsättning och vidmakthållande av äldre system. Sammanhållande för detta arbete är Flygstabens utvecklingssektion dit vi nu söker en materielområdesansvarig för IT-säkerhet.

Om sektionen
Utvecklingssektionen tillhör Flygstabens planeringsavdelning och ansvarar för Flygvapnets krigsförbandsutveckling och materielanskaffning, samt leder forskning- och teknikutvecklingen. Sektionens arbete fokuserar på Flygvapnets utveckling i perioden två år och där bortom.

Om tjänsten
Flygvapnet är en högteknologisk försvarsgren där system bygger större system och där IT har en central roll. Beroendet av teknik i utvecklingens framkant gör att det är av stor vikt att materielsystemen blir ackrediterade enligt gällande regelverk för Försvarsmaktens materiel vid anskaffning och vidareutveckling, liksom att de uppfyller kraven på IT-säkerhet i såväl fred som kris och krig.

Som materielområdesansvarig för IT-säkerhet är du huvudansvarig för att Flygvapnets framtida materielsystem uppfyller dessa krav. Det innebär att du kommer att arbeta i nära samarbete med övriga materielområdesansvariga vid Flygstaben. Du kommer också att arbeta tätt tillsammans med Försvarsmaktens resursproduktionsenhet och Försvarets materielverk, liksom Flygstabens, krigsförbandsansvariga och systemledare. Du kommer också att ha visst ansvar för anskaffning och vidmakthållande av materielsystem inom Flygvapnet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter :

  • Ansvara för framtagande och samordning av IT-säkerhetsstrategier och systemmålsättningar.
  • Leda, inrikta, planera, samordna och följa upp produktion och vissa projekt inom IT-säkerhetsområdet.
  • Kravställa, anskaffa och vidmakthålla materiel för att förbandsmålsättningar ska kunna nås.
  • Bereda och samordna materielöverlämning.


Din person
Vi söker dig som gillar att ta initiativ och ansvar, samtidigt som du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa kontakter. Du är trygg, stabil och uppskattar förändringsarbete. Du har även ett strategiskt tänkande och kan arbeta strukturerat och målinriktat. I denna rekrytring kommer stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har flera års yrkeserfarenhet av att arbeta inom IT-säkerhetsområdet där du även drivit IT-utvecklingsprojekt. Tjänsten kräver även goda språkfärdigheter i svenska och engelska, såväl tal som i skrift.

Det bedöms som meriterande om du genomfört militär grundutbildning. Även erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system samt erfarenhet av arbete med ackreditering i Försvarsmakten eller FMV är meriterande.

Övrigt
Tjänsten är civil och är placerad vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk i Stockholm.

Befattning är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, där 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för utvecklingssektionen Carl Bergqvist via Flygstabens växel 018-19 60 00 eller e-post carl.bergqvist@mil.se .

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson
Försvarsförbundet OFR/S, Clarence Arnstedt
SACO FM, Borka Hedlund Medjed
SEKO, Simon Uppgren

Försvarsmaktens växel nås på tel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2020. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb