FRA

Svensk underrättelsetjänst söker senior Applikationstekniker

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 20 juli 2020
Stängs
den 24 augusti 2020
Ref:
2537589
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en initiativtagande och driven problemlösare för arbete med utveckling och förvaltning av våra IT-system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en ovanlig och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som applikationstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Du kommer tillhöra kontoret för Drift och IT-infrastruktur. Kontorets uppgift är att leverera en stabil och väl anpassad IT-infrastruktur och gemensam IT-drift utifrån verksamhetens behov. Din enhet består främst av Windows- och virtualiseringstekniker där arbetets karaktär är väldigt kundnära och man strävar efter att omsätta användarnas behov till teknik.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla, förvalta och drifta våra administrativa IT-system. I rollen som applikationstekniker kommer du ingå i projekt där du, tillsammans med externa konsulter, är med och driver ny-och vidareutveckling av FRA:s administrativa IT-system. Vi söker dig som vill vara med och ansvara för förvaltningen, föreslå förbättringar, genomföra förändringar samt vill arbeta med att hantera larm och incidenter.

Andra arbetsuppgifter som innefattas i rollen är bland annat arbete med användarsupport och kravinhämtning. Du kommer ha ett stort kontaktnät med både interna och externa kontakter och arbetet karaktäriseras av mycket stort kundfokus samt att arbeta nära slutanvändarna.

Du kan

Vi söker dig som har en teknisk gymnasieutbildning i grunden och vi ser det som meriterande om du har en högskoleutbildning med inriktning på IT. Rätt person för tjänsten har arbetat i minst fem år, gärna tio år, med förvaltning och drift av administrativa IT-system.

De IT-kunskaper som krävs för tjänsten är:

  • MS SQL Server
  • Windows Server OS 2012/2016/2019
  • Power Shell Scripting
  • Drift av administrativa IT-system


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan kuskaper har erfarenhet och kunskap om virtualisering och PKI. I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt samt driver dina processer framåt. Som person är du stabil och har förmågan att behålla lugnet och fokus på rätt saker även i mer pressande situationer. Då uppdraget i sin karaktär innefattar mycket kundkontakt och användarsupport krävs det att man är serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar.

Vi söker dig som är lojal och uttrycker en positiv attityd gentemot arbetet och organisationen och handlar i enlighet med fattade beslut och mål. Vi ser att du är en person som tar upp kritik endast i rätt sammanhang och med berörda parter. Du har en god samarbetsförmåga och ser vikten av att dela med dig av kunskap och erfarenheter till andra i strävan att uppnå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb