Sektionschef för masterdatasektion

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 22 juli 2020
Stängs
den 1 september 2020
Ref:
21994
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vi söker sig som vill bli första linjens chef för vår masterdatasektion i Enköping!

Om verksamheten
Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Masterdatakontoret förvaltar Försvarsmaktens centrala masterdata och jobbar primärt i Försvarsmaktens SAP system PRIO. Vi är totalt ca 60 medarbetare fördelade i Boden, Enköping och Arboga.

Om jobbet
Nu ges möjlighet att som civilanställd chef stötta Sveriges försvar och samtidigt bidra till nöjda medarbetare och hög informationskvalité i systemen.

Du som söker behöver inte jobba som chef idag, det viktiga är att du vill lära, är snabb i tanke och handling, har teknisk förståelse och intresse och en känsla för ordning och reda.

Sektionen och dess medarbetare hanterar masterdata kring ekonomi, kunder, leverantörer, fastigheter mm. Det ingår i rollen att aktivt stödja Försvarsmaktens kärnverksamhet genom tät kontakt med olika företrädare och ibland även tala om för dem vad de behöver. Du behöver därför vara initiativrik och kontaktsökande för att trivas med den delen av arbetet.

Som Sektionschef är du personalansvarig och har även produktions- och budgetansvar. Du kommer att få både tillfälle och utrymme att utveckla ditt ledarskap och de kompetensområden du själv är intresserad av. Med andra ord kommer du att växla mellan olika perspektiv och det ställer krav på förmågan att kunna se både stort som smått.

Det är viktigt för oss att du är öppen och prestigelös. Vi ser gärna att du har idéer om hur vi kan bli bättre och vet hur du får folk med dig.

Förutom detta vill vi att du har

 • Arbetslivserfarenhet från ledande befattning inom IT som projektledare, chef eller annan ledarroll.
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig.


Meriterande kvalifikationer

 • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning gärna från myndighet eller större organisation.
 • Erfarenhet av och kunskap om agila metoder och arbetssätt.
 • Erfarenhet av Försvarsmakten och/eller de militära frivilligorganisationerna.
 • Erfarenhet av och kunskap om informationsförvaltning i allmänhet och masterdataförvaltning i synnerhet.


Utöver roliga kollegor och varierade arbetsuppgifter så erbjuder vi även

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Möjlighet att ansöka om utbildningsbidrag för utbildningar utanför det befintliga kompetensområdet i Försvarsmaktens fond för kompetensutveckling.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid.
 • 28-35 semesterdagar per år beroende på din ålder.


Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Johan Bergstad 072-165 12 96 alternativt ställföreträdande avdelningschef Dan Andersen 072-396 45 81.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner: SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Mikael Wallo samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb