Chefer och officerare inom underrättelsetjänst till Försvarsmaktens Cyberförsvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 31 juli 2020
Stängs
den 22 augusti 2020
Ref:
21959
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system och på så vis delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige.

Vi söker nu chefer och officerare inom underrättelsetjänst till Försvarsmakten cyberförsvar. Du kommer att utveckla och leda operativ, taktisk och teknisk bearbetning och analys inom cybermiljön. Du ser till att den dagliga verksamheten genomförs på ett ändamålsenligt sätt, representerar verksamheten och leder våra operatörer och analytiker. Vi söker DIG som är nyfiken för eller redan brinner för cyberoperationer och vill ta en ledande roll.

Befattningen erbjuder
I befattningen kommer du att vara arbetsledande samtidigt som du utvecklar verksamheten. I roll som chef utövar du även personalansvar. Du leder både civil och militär personal och samverkar med andra delar av Försvarsmakten inom ramen för underrättelseprocessen. Ditt arbete är förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten ges du möjlighet att utveckla dig inom cyberoperationer samtidigt som du aktivt arbetsleder och deltar i utveckling av verksamheten, personalen, metoder och teknik.
Uppgifterna för verksamheten är:
• Upptäcka, identifiera och följa hotaktörer i cybermiljön
• Upptäcka och identifiera potentiella hot mot Försvarsmaktens system
• Produktion och föredragning av lägesinformation och lägesbild avseende cybermiljön
• Utveckling av metoder och verktyg

Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. I början av din anställning kommer vi att tillse att du kompetensutvecklas mot din tilltänkta befattning. Du får räkna med att genomföra del av din första tid på annan ort.

Kvalifikationer
• Officer (OF 2-3) eller Specialistofficer (OR 6-8) eller civil akademisk utbildning
• Erfarenhet av att arbetsleda personal.
• Erfarenhet inom underrättelsetjänst
• Kunskaper om cyberoperationer och cybermiljön
• Mycket goda it-kunskaper utöver grunder som officepaketet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
•Formell underrättelseutbildning från exempelvis FMUndSäkC
•Erfarenhet av personal- och verksamhetsansvar
•Kunskap om datornätverk, operativsystem, internetrelaterade tekniker, logganalys, programmering, scriptning, it-säkerhet, OSINT med mera
•Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens IT-system•Språkkunskaper

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara analytisk, noggrann och kunna tillämpa ett kritiskt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och drivs av att utveckla ditt ledarskap och din profession.

Övrigt
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras innan anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort,Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse.Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocessen mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan med meritförteckning vill vi senast ha den 2020-08-21. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se , ange referens 550110.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb