Användarstödstekniker IT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 1 augusti 2020
Stängs
den 31 augusti 2020
Ref:
21935
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en avdelning som präglas av engagerade medarbetare med en stark sammanhållning där vi dagligen samverkar med våra kunder och andra intressenter?

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som användarstödstekniker innebär ett brett spektrum av IT-frågor inom användarstöd av delar i Försvarsmakten. Du har en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor säkerställer en välfungerande och uppdaterad IT-miljö. Våra ansvarsområden ligger inom områdena serverdrift, kommunikationsdrift, televäxeldrift samt materialhantering. Dina arbetsuppgifter omfattar användarstöd inom bland annat Windows Microsoft familjen, nätverk/kommunikation samt viss applikationsdrift. Resor förekommer och är i regel planerade.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
   

Kvalifikationer

 • Minst en gymnasial utbildning med IT-inriktning.
 • Aktuell och relevant erfarenhet inom nätverk/kommunikation, patchning, switchar och TCP/IP
 • Goda kunskaper inom Microsoft Windows familjen
 • Goda kunskaper inom hårdvara och kringutrustning
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift både i svenska och engelska
 • B-körkort


Meriterande

Vi ser gärna att du även har en eller fler av dessa meriterande kunskaper

 • Telefoni
 • VMware
 • Lagringslösningar
 • Backupplösningar
 • FM kryptolösningar
 • Dokumentation
 • Agilt arbete, t.ex. SCRUM
 • JIRA

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du ska vara van att arbeta med ett eget ansvarsområde, ta ansvar och driva dina frågar så vi når våra uppsatta mål. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt förmåga att sammarbeta med olika intressenter både internt och externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Stockholm och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-30. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb