Testledare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 1 augusti 2020
Stängs
den 31 augusti 2020
Ref:
21934
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och visa vägen framåt för test- och verifieringsarbetet tillsammans med en organisation i förändring? Vi kan erbjuda dig en spännande vardag där ditt arbete har stor betydelse för Försvarsmaktens framtida arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som testledare blir din huvudsakliga arbetsuppgift att leda, koordinera och planera test- och verifieringsarbetet inom IT-infrastruktur. Du har en samordnande roll att följa upp arbetet inom området test- och verifiering samt rapportera och informera till ledning och andra aktuella intressenter. Det blir ditt ansvar att utarbeta teststrategi och testplan, samt sätta upp rutiner för testning, felrapportering och felanalys. Du tar fram och driver förslag till förbättringar relaterat till test- och kvalitetssäkringsarbetet. Du ansvarar för budget och kostnadsuppföljning inom eget ansvarsområde, samt styr tilldelade resurser inom uppdraget/projektet. Som testledare arbetar du både i projekt och i förvaltning.

Tjänsten medför återkommande resor med övernattning på annan ort.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
   

Kvalifikationer

Du som söker ska ha;

 • Akademisk utbildning med inriktning mot IT eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdigt
 • Projektledarcertifiering eller motsvarande utbildning/erfarenhet
 • Flerårig erfarenhet som testledare i projekt eller förvaltningsuppdrag
 • Erfarenhet inom test- och kvalitetsäkringsarbete
 • B-körkort
 • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska
   

Meriterande

 • Erfarenhet och/eller kunskap av agilt arbetssätt
 • Erfarenhet och/eller kunskap om projekt- och förvaltningsmodeller
 • Erfarenhet att hantera säkerhetsklassad information
   

Personliga egenskaper

Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är driven och engagerad samt har förmåga att omsätta idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Rollen som testledare passar dig som är analytisk och kvalitetsmedveten samt har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter.

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat samt ha förmåga att samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-30. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb