Systemtekniker

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 1 augusti 2020
Stängs
den 31 augusti 2020
Ref:
21821
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en arbetsplats som präglas av kamratanda och hög teknisk kompetens? Är du en duktig tekniker som trivs med att få arbeta med komplicerade tekniska lösningar? Just nu söker Försvarsmakten i Örebro en Systemtekniker.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad. Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för försvarsmaktens IT System. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är även delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringshantering. Du kommer även lägga tid på omvärldsbevakning samt djupgående problemanalys. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt.

Inom tjänsten finns stora möjligheter till att utvecklas och specialiseras sig inom ett eller flera specifika områden.
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • utbildning med IT inriktning
 • arbetslivserfarenhet av likande arbetsuppgifter
 • mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
 • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift i engelska
 • goda kunskaper inom Microsoft Windows server
 • B-körkort

Meriterande kunskaper är

 • VMware
 • Powershell
 • SQL
 • Linux
 • Certifikatshantering
 • Säkerhetskomponenter

Personliga egenskaper
Du ska vara en driven och initiativrik person som får jobbet gjort men inte på bekostnad av kvalitén. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet samt förmågan att vara resultatinriktad. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra. Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket innebär att du ska vara stresstålig. Du har också förmågan att snabbt och enkelt sätta dig in i olika verksamheter och tekniska lösningar

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Resor förekommer och är i regel planerade.

Placeringsort är Örebro och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-30.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta HR-generalist Helena Faring på telefon 019-39 51 43 fr.o.m. v 33.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb