FRA

FRA söker en Linuxadministratör med automatiseringskunskaper

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 10 augusti 2020
Stängs
den 24 augusti 2020
Ref:
2552315
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta med drift och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Linux systemadministratör på FRA har du en mycket viktig roll där du arbetar jämsides andra systemadministratörer, utvecklare, analytiker och produktledare i en dynamisk och kreativ miljö inom ett flertal mycket spännande områden.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att jobba med systemadministration, automatisering, infrastruktur och drift i en diversifierad systemflora som består av en blandning av opensource, blackbox och egenutvecklade system.

De flesta av våra system är att betraktas som stora, vilket ställer krav på kunskaper inom automatisering och effektivitet. Arbetet är omväxlande men typiska inslag är editering och uppsättning av nya manifest, utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll, SQL-administration samt konfiguration och underhåll av virtuella miljöer. Dessutom förekommer det att du arbetar med konceptutveckling där syftet är att ta fram bärande idéer för nya lösningar, ett tillfälle där du får använda din kreativitet.

För att lyckas i rollen så ställs det höga krav på kommunikation och servicenivå. Du är van att arbeta själv såväl som i grupp och vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva frågor som har beroenden mot andra gränsytor. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT, gärna inom drift och förvaltning eller IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har minst några års arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration och drift. Har du erfarenhet av att drifta/förvalta större system, sätta upp och arbeta med övervakning, lagring, backup och gärna automatisering (ex. Puppet/Ansible) är det meriterande. Även erfarenhet av virtualiserade miljöer baserade på VMware är positivt samt om du har arbetat aktivt med IT-säkerhet i en Enterprisemiljö.

För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. B-körkort är meriterande.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, drivs av problemlösning och bidrar med nya idéer. Du är en flexibel och initiativrik som såväl självständigt som tillsammans med andra ser till att skapa resultat. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills resultat blir uppnådda. Du har en positiv attityd, brinner för teknik och har viljan att utvecklas och ständigt lära dig nya saker.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 72. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb