FRA

Systemutvecklare till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 10 augusti 2020
Stängs
den 24 augusti 2020
Ref:
2552323
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en systemutvecklare för arbete med utveckling och förvaltning av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Du kommer att tillhöra kontoret som fokuserar på utveckling, förvaltning och drift av inhämtning, analys och bearbetningssystem, systemintegration och förmågeutveckling inom Internet och telekomsystem.

I rollen som systemutvecklare kommer du att ha möjlighet att jobba med den senaste tekniken. Dina huvudsakliga uppdrag är att utveckla nya komponenter och system men även vidareutveckling av existerande system ingår i ansvarsområdet. Arbetet innefattar även design och implementation av nya och befintliga applikationer, komponenter och system. Som systemutvecklare arbetar du främst med objektorienterade språk men andra språk kan också förekomma t.ex. C/Python.

För att lyckas är samarbete är en förutsättning, och vi ser positivt på att hjälpas åt att få verksamheten att utvecklas och växa, både organisatoriskt och på personliga plan. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

För att vara rätt kandidat för tjänsten har du en akademisk examen eller motsvarande utbildning med inriktning på mjukvaruutveckling. Du har arbetslivserfarenhet av att utveckla i objektorienterade språk.

Förutom ett stort tekniskt intresse ser vi att du har djupare kunskap inom flera av följande områden:

  • Objektorienterade språk
  • Kunskap om IP
  • Nätverk
  • Kunskaper om Linux


Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom något av följande områden:

 

  • Erfarenhet av Snort/Suricata
  • Telecom
  • Agilutveckling


I övrigt har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, drivs av problemlösning och bidrar med nya idéer. Du har förmåga att ta egna initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas, du tar ansvar för att arbetet blir gjort med god struktur och är mån om att resultatet har hög kvalitet. Det krävs att du är flexibel för att möta förändrade behov och krav från omgivningen och att du har god förmåga att prioritera under tidspress. Som person är du professionell och tillmötesgående samt har ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, kollegor och uppdragsgivare.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter och träningspass.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 72 . Fackliga företrädare nås på 08-471 40 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Liknande jobb

Liknande jobb