Teamledare till Sektion Logistik Integration

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 11 augusti 2020
Stängs
den 1 september 2020
Ref:
22033
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS, Systemförvaltningsenhet söker en teamledare, med placering i Arboga.

Om verksamheten

Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system, med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer vara sektionschefens högra hand och ingå i avdelningens ledningsgrupp. Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Logistik Integration Sektions förmåga att planera, leda, strukturera och slutföra tilldelade uppgifter och uppdrag. Vidare kommer du att samarbeta med andra medarbetare inom sektionen, samt med medarbetare inom FMTIS övriga enheter. Du kommer att till stor del stödja sektionschefen i arbetet kring utveckling samt med administrativa uppgifter inom sektionen.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande
 • Tidigare ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet av framtagning, sammanställning och organisering av dokument och rutiner
 • God erfarenhet av administrativt arbete
 • God kunskap om ITIL
 • God erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av försvarsmakten
 • Tidigare vana och erfarenhet från att arbeta i verksamhet som ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande.
 • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning, gärna från myndighet eller större organisation
 • Erfarenhet av och kunskap om agila metoder och arbetssätt

Personliga egenskaper
Som teamledare är det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva uppdrag och uppgifter. Du behöver kunna vara engagerad i flera utvecklingsuppdrag och uppgifter samtidigt utan att tappa fokus, och vi ser därför att du har en god förmåga att organisera och strukturera arbetet. Vidare är du öppen, prestigelös och en god lagspelare som kan leda arbetsgrupper och enskilda personer när det krävs. Du är van vid samarbete och dialog, och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vi ser gärna att tycker om utmaningar och inte är främmande för att komma med idéer om hur verksamheten kan utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga. Tjänsteresor förekommer.

Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschefschef Anna-Lena Danielsson
via växeln 019-39 35 00. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1 019-39 35 00.

Fackliga företrädare

SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo

SEKO Matz Felix.

Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb