SEKTIONSCHEF IT-DRIFTCENTRAL

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 12 augusti 2020
Stängs
den 7 september 2020
Ref:
22035
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker:

SEKTIONSCHEF IT-DRIFTCENTRAL
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Nu söker vi dig som vill använda ditt ledarskap till att utveckla, utmana och motivera medarbetare runt omkring dig, skapa ett bra arbetsklimat och verka för att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som sektionschef i vår IT-Driftcentral kommer du att leda den sektion som ansvarar för den dagliga produktionen av IT-tjänster. Sektionen består av 5 stycken produktionsledare som har till uppgift att säkerställa att vi hela tiden är i rörelse och får saker och ting gjorda inom vår avdelning gällande produktionen av IT-tjänster. Dina arbetsuppgifter kommer därför bestå av att skapa rätt förutsättningar för ditt produktionsledarteam och vår avdelning i att utföra det arbete som krävs av oss som helhet. Du kommer i din roll som sektionschef få ansvaret att driva utvecklingen av vår produktionsförmåga så att den ännu bättre möter kraven på tillgänglighet och rätt förmåga i alla konfliktnivåer.

Som sektionschef hos oss får du en möjlighet att utveckla dig själv genom att på daglig bas kombinera coachning och mentorskap i syfte att hjälpa ditt team till att var modiga att stå på egna ben, att förstå sin egen del i ett större sammanhang, att aktivt lära sig av varandra och tillsammans blir stärkta att anta de utmaningar teamen ställs inför.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier:

 • Helhetssyn och problemlösning
 • Resultatorientering
 • Stabilitet och mod
 • Påverkan - Influens
 • Kommunikation
 • Samarbete


Mer information om Försvarmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier.

Då vi för några år sedan påbörjat vår agila resa finns det i denna roll många möjligheter till att vidareutveckla sig inom agil metodik och ledarskap.

Kvalifikationer

 • Minst tre års erfarenhet av att arbetat som chef med personalansvar.
 • Minst två års erfarenhet av att arbetat i en verksamhet där du använt dig av agila metoder och principer.
 • Minst ett års ledarskapserfarenhet i en verksamhet där du, som ledare, använt dig av agila metoder och principer.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig.
 • B-körkort.


Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.

Vi kan komma att använda oss av personlighets- och färdighetstester i rekryteringsprocessen.

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Befattningen är placerad i Arboga. Tjänstgöring på annan ort kommer att ingå.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Avd C Peter Carlsson och/eller stf Avd C Fredrik Martinson på 0589-40400 (vxl).

Fackliga representanter
SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb