FRA

Är du skicklig inom IT och har stort intresse för IT-säkerhet?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 3 juli 2020
Stängs
den 16 augusti 2020
Ref:
2537619
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ person som är skicklig inom IT-området och vill utvecklas i en roll som IT-säkerhetsspecialist. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och utmanande miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp samt bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

I rollen arbetar du huvudsakligen med att genomföra IT-säkerhetgranskningar. Det gör du framförallt genom penetrationstester eller rådgivning kring tekniska implementationer. I detta ingår att analysera och sammanställa dina resultat i skriftlig form. Du ges också möjlighet att på andra sätt förbättra IT-säkerheten i samhället, till exempel genom att stötta våra uppdragsgivare vid incidenthantering & rådgivning.

Du ingår i ett team med djup teknisk kunskap och gedigen erfarenhet som arbetar för såväl interna som externa uppdragsgivare. Det dagliga arbetet sker i många fall självständigt, men också i liten grupp med varierad sammansättning av kompetenser där du bidrar med din specifika kunskap. Vidare bidrar du tillsammans med dina kollegor att utveckla enhetens tjänster och verksamhet. Resor inom landet förekommer och planeras in i god tid som en del av uppdraget. Resor utrikes kan förekomma. Tjänsten innefattar hantering av sekretessbelagda uppgifter, därför läggs det stor vikt i att du är bekväm att hantera dessa.

Du kan

Vi söker dig som är nyfiken samt har ett genuint intresse för teknik med fokus på IT-säkerhet. Du har en grundläggande teknisk baskunskap som du förvärvat via akademisk examen eller via arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har fördjupad kunskap och erfarenhet inom ett eller flera teknikområden. Sådana kan till exempel vara nätverksteknik, operativsystem, systemadministration, intrångsdetektering, systemutveckling, webb-applikationer, hårdvarunära programmering eller mobila enheter.

Har du kört igenom CTF-liknande utmaningar, eller driver du egna projekt hemma för att vidareutveckla din kompetens är du troligen den vi söker. Har du utöver detta utbildning eller erfarenheter från att ha arbetat med praktisk tillämpning av IT-säkerhetsanalyser, programmering eller scripting är det en stor bonus. Då du ska kunna beskriva och dokumentera tekniska problem på ett tydligt sätt krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi tror att du är bevandrad i såväl Windows- som Linuxbaserade miljöer och har ett driv att förstå hur saker fungerar bortom de grafiska gränssnitten.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utöver ditt tekniska engagemang är prestigelös med en problemlösande attityd. Arbetsuppgifterna innebär en hel del självständigt arbete vilket ställer krav på egen motivation och förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

För att trivas i rollen krävs att du tilltalas av utmanande problem­ställningar och att du gillar att ständigt lära dig nya saker då våra uppdrag varierar ofta i både storlek och komplexitet. Då du arbetar nära både ditt eget team och uppdragsgivare är det viktigt att du har en samarbetsförmåga, att du med hög energi och positiv attityd skapar både engagemang och delaktighet. Verksamheten ställer stora krav på lojalitet, integritet och omdöme.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Kristian Roos på telefon 08-471 46 00 (tillgänglig vecka 33). Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-08-16.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb