Systemutvecklare till säkerhetsunderrättelsetjänst

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 13 augusti 2020
Stängs
den 1 oktober 2020
Ref:
22018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

134. Funktionsskvadron inhämtar genom olika metoder säkerhetsunderrättelser rörande hot mot Försvarsmaktens skyddsvärda tillgångar som exempelvis; information, personal eller verksamhet. Vill du arbeta i teknikens absoluta framkant och bidra till utvecklingen av tekniska system? Vi söker en skicklig utvecklare med ett gediget intresse för att utveckla tekniska system och metoder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Det dagliga arbetet är i hög grad omväxlande och innefattar allt från teoretisk problemlösning i kontorsmiljö, till operativ tjänst i fält. Du förväntas lösa komplexa tekniska uppgifter enskilt såväl som i grupp, ibland under längre tid. Vidare innebär ditt uppdrag att vara drivande i förbandets utveckling av system och metoder varvid du ges goda resurser till att testa, analysera och utreda det senaste inom teknik, ofta i projektform. Tjänsten kräver att du följer med i utvecklingen varvid ser vi kontinuerlig vidareutbildning inom verksamhetsområdet som en naturlig del i arbetet. Tjänsteresor inom och utom landet är förekommande vilket kan innebära perioder av bortavaro, ibland uppkomna på kort varsel.


Kvalifikationer

  • Kandidat-/ yrkesexamen som teknisk ingenjör eller inom motsvarande relevant område, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Körkort B


Meriterande

  • Projektledning
  • Genomförd värnplikt / GMU eller motsvarande
  • Färdigheter inom: Mätteknik, elektroniklära och akustik
  • Djupa kunskaper inom Försvarsmaktens sambandssystem
  • Erfarenhet av mikrodatorer
  • God kunskap om det elektromagnetiska spektrumet


Personliga egenskaper
Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer höga krav på psykisk uthållighet med förmågan att arbeta långsiktigt. Du behöver även vara initiativtagande med förmågan att strukturera dina arbetsuppgifter självständigt. För att trivas hos oss behöver du vara en person som kan arbeta i grupp. Som person är du tillmötesgående och arbetar effektivt för att nå dina mål tills resultat är uppnådda. Vi ser att du bidrar med förslag på utbildningar som underhåller din egen kompetens och är en kunskapsresurs för andra. En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varför vi ställer höga krav på̊ omdöme och integritet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss
Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka. Vi uppmuntrar särskilt kvinnor till att söka.

Vi erbjuder flexibla arbetstider eftersom vi tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Placeringsort är Kungsängen med tillträde snarast eller enligt ök.

Rekryteringsprocessen
Rekryteringsprocessen består av flera delsteg, däribland intervjuer och lämplighetstester. Kallelse till intervju och tester sker från 2020-10-01.

För upplysningar om befattningen och information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist 134.FSkv: 0708-98 03 85 (mån-fre 08:00-15:00)

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev, med levnadsbeskrivning och familjeförhållanden, där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Din ansökan bör också innehålla foto och referenser.
Ansökan skickas med brev till följande adress:
Livgardet
Säk Teknik Utv.
196 85 Kungsängen


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala. Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb