Enhetschef till IT-utvecklingsenheten

Plats
Stockholm (Län), Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 14 augusti 2020
Stängs
den 9 september 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och driva arbetet med Naturvårdsverkets digitalisering? Vi söker en enhetschef som tillsammans med kompetenta medarbetare ska leda och utveckla arbetet med IT utveckling när Naturvårdsverket digitaliseras.

IT-utvecklingsenheten ansvarar för projektledning och genomförande av de IT- och digitaliseringsutvecklingsprojekt som beslutats på myndigheten. Enheten ansvarar för att utvecklingsprojekten genomförs i enlighet med beslutad projekt- och utvecklingsmodell samt att leveranserna är behovsanpassade och rättssäkert framtagna och genomförda.

Du kommer att placeras på Digitaliseringsavdelningen som är en nyinrättad avdelning. Avdelningen ansvarar för Naturvårdsverkets digitalisering och IT för att vässa myndighetens IT-styrning, utveckling och förvaltning så att den på ett ändamålsenligt sätt möter verksamhetens behov och bidrar till digitaliseringen i offentlig sektor. På avdelningen finns fyra enheter.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi fokuserar på och samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef arbetar du på uppdrag av avdelningschefen med att leda, utveckla och följa upp arbetet på enheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du bidrar till helheten på avdelningen och på Naturvårdsverket. I uppdraget ingår att skapa goda förutsättningar för samverkan samt att kommunicera och företräda enheten, både internt och externt. Du ansvarar övergripande för metoder, resultat och för Naturvårdsverkets långsiktiga kunskapsförsörjning samt för ekonomi och avtal med samarbetspartners och uppdragstagare.

Du säkerställer att enheten har den kompetens som krävs för att lösa uppdraget och har förmåga att skapa tydlighet och riktning i arbetet. Du bidrar med att utveckla medarbetarnas engagemang och ser till att de har rätt förutsättningar för att utföra sitt arbete. Du medverkar till gott arbetsklimat, delaktighet och samverkan med medarbetare och personalföreträdare.

En viktig arbetsuppgift för dig som enhetschef blir att tillsammans med de tre andra enheterna på avdelningen samt avdelningschefen utveckla den nya avdelningen och verka för en digitalisering av Naturvårdsverkets verksamhet.

Din kompetens

Vi söker dig som har ledarerfarenhet och relevant högskoleutbildning. Vi vill att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på myndighet eller annan offentlig verksamhet. Liknande arbetsuppgifter kan exempelvis vara projektstyrning, driva digitaliseringsprojekt och arbeta tillsammans med externa konsulter.

Det är meriterande om du även har tidigare chefserfarenhet.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig med god förmåga att leda andra på ett tydligt sätt, skapa goda förutsättningar för enhetens medarbetare samt har förmåga att lösa problem och ta egna initiativ. Ibland är arbetsbelastningen hög och du behöver ha förmåga att hantera det tillsammans med medarbetarna. Du behöver även ha god kommunikativ förmåga samt erfarenhet och intresse av att samverka, samordna och utveckla processer med många deltagande aktörer.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med ett tidsbegränsat chefsförordnande på fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2 september.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Håkan Svaleryd, tf avdelningschef (tillgänglig för frågor från och med den 17 augusti)

Gustav Kjellander, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco (tillgänglig från och med den 3e augusti)

Liknande jobb

Liknande jobb