Handläggare materiel - FMTIS Ledningsstödsenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 18 augusti 2020
Stängs
den 18 september 2020
Ref:
22056
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

FMTIS Ledningsstödsenheten Uppsala har som huvuduppgift att ansvara för drift och underhåll av Försvarsmaktens ledningsstödsystem i samtliga beredskapsnivåer, både nationellt och internationellt. Enheten stödjer Högvarteret, Flygstaben, Luftstridsskolan, Försvarsmaktens underrättelse och säkerhetscentrum, HR-centrum, Försvarsmaktens logistik och Militärhögskolan Karlberg.

Enheten leds från Stockholm och är geografiskt fördelat på flera orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare materiel har du som huvuduppgift att ansvara för lagerhållning av avdelningens IT - och telemateriel samt uppföljning utav denna. En stor del utav arbetet är administrativt i våra olika stödsystem. Det finns även betydande inslag av praktiskt arbete såsom transporter och vård av materiel. Andra förekommande arbetsuppgifter är:

 • Hålla ordning och reda i lokalt lager.
 • Inköp av materiel/förbrukningsartiklar till avdelningen.
 • Stödja avdelningens produktionsplanerare med administrativa uppgifter.
 • Fysisk hantering av inkommande och utgående gods.


Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Kvalifikationer

 • Goda administrativa datorkunskaper
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Microsofts programvaror Excel, Word och Powerpoint.
 • Körkortsbehörighet B


Meriterande

 • Erfarenhet av IT-verksamhet.
 • Truckkort.
 • Erfarenhet av statlig verksamhet.
 • Erfarenhet av ITIL processramverk.
 • Genomförd militär grundutbildning.
 • God fysik.


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna kräver stor flexibilitet, hög problemlösningsförmåga samt förmåga att prioritera. Arbetet ställer höga krav på förmåga till kommunikation och samverkan samt hög servicekänsla då arbetet har många kontaktytor, såväl interna som externa. Vidare ser vi att att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och snabbt kan växla tempo samt har en god analytisk förmåga.

Tempot är tidvis högt vilket ställer krav på att du har god administrativ förmåga och kan arbeta strukturerat under tidspress. Som person är du noggrann, initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd i Försvarsmakten. Arbetstid är normalt 07:30 - 16:30, måndag till fredag. Flextid tillämpas när så arbetet tillåter. Tjänstgöring på icke ordinarie tjänstetid kan förekomma. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Arbetsort: Uppsala (Uppsala Garnison). Utbildning och tjänstgöring på annan kan ort förekomma.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Robin Nordendag, tel. 018-19 62 85. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Maria Viitasalo, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS: SACO Pär Lohman, OFR/S Jan Borgström, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Hans Monthan.
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-17.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb