K 3 söker IT-säkchef OF 2 till MALI 14

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Gao, Gao, Mali
Annonserat
den 24 augusti 2020
Stängs
den 21 september 2020
Ref:
22098
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

K 3 söker IT-säkchef OF 2 till MALI 14
Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitelVII-insats. Sverige bemannar ett antal stabsbefattningar med placering i Bamako, och Gao. Under 2019-2020 har Sverige förändrat bidraget i Mali, vilket innebär att en ny camp är etablerad i Gao. Huvuddelen av förbandet kommer att arbeta som i den svenska kontingenten i Gao som verkar inom ramen för FN:s insats i Mali. Du är en del av Mali 12 stab.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stödja säkerhetschefen i IT- och informationssäkerhetsfrågor. Det blir din uppgift att leda och samordna IT - och informationssäkerhetstjänsten på kontingenten.

Tjänsten kräver deltagande i intern utbildning i Försvarsmaktens regi avseende Försvarsmaktens säkerhets-, och IT-säkerhetsprocesser.

Typ av anställning
Tjänsten vid enheten är i nivå OF 2. Du placeras tidsbegränsat i insatsorganisationen och tjänstgör under utbildning och insats från januari 2021 med rotation i slutet av kvartal två. Insatstid sex månader.

Krav för anställning

 • Godkänd officersutbildning
 • Godkänd fysisk förmåga enligt FM FysS nivå 2
 • Uppfyller FM medicinska- och fysiska krav för tjänstgöring vid internationell insats.


Meriterande

 • Utbildning/ackreditering som IT-säkerhetschef inom FM eller civilt
 • Kännedom om Försvarsmakten och dess organisation
 • Erfarenhet av SAP
 • Tidigare internationell tjänstgöring i liknande befattning


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad, kan arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du är noggrann, ordningsam, flexibel med god analytisk förmåga. Du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Du känner dig bekväm i att utbilda och tala inför grupp. Som medarbetare ska du vara ett gott föredöme och värna om Försvarsmaktens värdegrund. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.


Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Uttagningsprocess
Går du vidare i rekryteringsprocessen kommer du att bli kallad till fältprövande tester och intervjuer som genomförs v.39-40.


Övrigt
Arbetsort: Karlsborg/Kungsängen/Gao

Tillträde: 2021-01-11

Individuell lönesättning tillämpas enligt Försvarsmaktens avtal.

Vid frågor eller för mer information, kontakta k3- mali14@mil.se


Fackliga representanter
Wanäs OF: K3-wanasofficersforening@mil.se eller tel. 0505-451419


Sista ansökningsdag
Ansökan ska vara oss tillhanda senast 2020-09-20. Din ansökan ska innehålla följande:

 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV inklusive kontaktuppgifter till 3 referenter
 • Betyg/omdöme från officersutbildning
 • Övriga intyg, betyg och dylikt relevant för tjänsten

 

 

 


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.