Storstockholms brandförsvar söker IT-ansvarig med inriktning på kommunikationslösningar

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 augusti 2020
Stängs
den 18 september 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Storstockholms brandförsvar söker dig som vill arbeta som med IT och IT-utveckling med inriktning mot kommunikationslösningar i en samhällsviktig organisation där kraven på IT-säkerhet och tillgänglighet är höga. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete där du organisatoriskt kommer tillhöra förbundets IT-enhet. Du blir placerad på vårt huvudkontor, som ligger på Johannes brandstation, nära T-bana Hötorget.

Din roll

Du kommer främst att arbeta med förvaltning, utveckling och upphandling av de system, plattformar och IT-funktioner som är kopplade till någon typ av kommunikationslösning. Storstockholms brandförsvar har ett flertal verksamhetsprocesser som bygger på väl fungerande kommunikationslösningar där kraven på tillgänglighet, hastighet, redundans och IT-säkerhet är höga. Det kan vara lösningar baserat på fast och mobil telefoni/4G, fiber, Rakel och radiolänk. Det kan också vara specifika kommunikationslösningar kopplat till utalarmering och fastighetsstyrning vid larm. I arbetsuppgifterna ingår också att arbeta med vår digitala utveckling och att t.ex. att ta fram nya lösningar för digitala mötesrum eller säker datadelning under insats. Du kommer främst att samarbeta med förbundets IT-strateg för att driva arbetet framåt med att digitalisera och vidareutveckla de olika verksamhetsprocesserna. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och leveransförmåga då verksamheten förväntar sig bästa möjliga tillgänglighet, säkerhet och funktion. Du ska också ha förmåga att vara en teknisk kravställare mot vår IT-driftleverantör avseende vår IT-arkitektur samt kunna föra en dialog med vår IT-säkerhetsleverantör avseende IT-säkerhet i kommunikationslösningar.

Då befattningen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning med tillhörande registerkontroll samt säkerhetsintervju att genomföras före anställning.

Vem är du?

Vi söker dig som är utåtriktad, lyhörd och analytisk med ett stort intresse för hur IT kan bidra till verksamhetens utveckling samt att säkerställa IT-funktionalitet i en samhällsviktig verksamhet. Du ska ha god samarbetsförmåga och kommer arbeta nära vår IT-strateg, IT-driftleverantör, IT-säkerhetsleverantör samt medarbetare och specialister i Storstockholms brandförsvar olika verksamheter. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som noggrann, metodisk och strukturerad.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi är mitt i en omfattande digital transformation som omfattar allt från modernisering av IT-infrastruktur till upphandling och implementering av nya verksamhetssystem och IT-funktioner. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal, vilket innebär en trygghet för dig. Vi kan erbjuda en meningsfull arbetsvardag tillsammans med engagerade kollegor, flexibla arbetstider och möjlighet till såväl hälsoundersökning som friskvård på jobbet.

Krav

  • Högskoleutbildning och yrkeserfarenhet inom IT och kommunikationslösningar.
  • Erfarenhet av att leda systemutveckling och systemförvaltning.
  • Förmåga och erfarenhet från kravframställan på olika IT-lösningar och verksamhetssystem.
  • Erfarenhet av IT-förvaltningsmodeller, t.ex. pm3 eller ITIL.
  • Mycket god förmåga att uttala dig i tal och skrift (svenska och engelska).
  • Förmåga att vara teknisk kravställare kring IT-arkitektur och IT-säkerhet gentemot våra driftleverantörer.

Meriterande

Meriterande för tjänsten är om du har tidigare erfarenhet av arbete med IT-utveckling och IT-upphandling kopplat till olika kommunikationslösningar inom offentlig sektor. 

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.
  • Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
  • Individuell lönesättning tillämpas.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Till ansökan ska CV bifogas. Referenser ska kunna lämnas på begäran. Vi vill ha din ansökan senast 18 september 2020 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-723/2020.

Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta It-strateg Ingela Nilsson. Telefon: 070-764 87 77 eller e-post ingela.nilsson@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.

Liknande jobb

Liknande jobb