Lösningsarkitekt till avdelningen för verksamhetsutveckling

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 augusti 2020
Stängs
den 20 september 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du vad som krävs för att påverka hur PTS arbetar med att skapa, drifta och förvalta en it-miljö med hög säkerhet? Vi söker nu en lösningsarkitekt som är sugen på att ta sig an en ny roll på myndigheten och vill vara med och påverka PTS it-infrastruktur och lösningar.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för verksamhetsutveckling, enheten för it-drift, söker en lösningsarkitekt med inriktning mot infrastruktur.

Vad ska jag arbeta med?
Som lösningsarkitekt ansvarar du för att it-lösningar realiseras på ett korrekt sätt i enligt med verksamhetens krav och i förhållande till andra it-lösningar. Du säkerställer att it-arkitektur och förändringar i densamma uppfyller relevanta säkerhetskrav och ”best practice”. Du har också en självklar roll i arbetet med att skapa, dokumentera, leverera och upprätthålla PTS it-arkitektur.

I rollen ingår även arbetsuppgifter som att:

 • tillsammans med systemarkitekt/systemutvecklare ansvara för att säkerställa att de tekniska lösningarna utgår från och integreras med verksamhetsarkitekturen.
 • ansvara för helhetslösningens arkitekturella vyer, där exempelvis integration är ett av de viktigaste perspektiven.
 • ansvara för infrastruktur som matchar organisationens behov, dvs. att designa och optimera det möjliggörande it-landskapet.
 • vara drivande i den tekniska utvecklingen och hålla dig uppdaterad kring ny teknik och nya möjligheter.

Vi söker dig med:

 • relevant akademisk examen med inriktning mot it eller har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • certifieringar inom it-arkitektur och/eller it-säkerhetsteknik, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • mycket goda kunskaper inom it-infrastruktur, nätverk-, säkerhet- och molnlösningar.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande är:

 • erfarenhet av arbete med it-säkerhetsfrågor och olika typer av säkerhetslösningar.
 • dokumenterad kunskap om ramverk och metoder för att utforma tekniska lösningar.
 • erfarenhet av projektledning samt kravställning inom it-infrastruktur och drift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara metodisk, noggrann, analytisk och lösningsorienterad. Eftersom du i rollen har många kontakter är det naturligt för dig att samarbeta med andra.

Var på PTS ska jag jobba?
Avdelningen för verksamhetsutveckling samordnar och integrerar myndighetens alla frågor om verksamhetsutveckling och digitalisering. Avdelningen består av enheterna processutveckling, it-utveckling, samt it-drift.

Enheten för it-drift samlar ansvaret för PTS it-drift, it-stöd och it-säkerhet. Enheten ansvarar även för att tillsammans med enheten för it-utveckling samordna, planera och driva PTS strategiska it-utveckling.  Digitaliseringsarbetet är i fokus och vi har som ambition att kunna utnyttja framtidens teknologier för att på bästa sätt utveckla verksamheten. Då myndighetens ansvarsområde är brett har PTS en stor mängd olika e-tjänster, flera webbplatser och verksamhetssystem baserade på såväl standardsystem som egenutvecklade lösningar.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast den 20 september 2020. Diarienummer 20-9721.

För mer information kontakta enhetschef Johan Palén, 08-678 57 07 eller HR-specialist Johan Gustavsson, 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Så här registrerar PTS dina personuppgifter.

Liknande jobb

Liknande jobb