Avdelningschef Teleavdelningen - Genomförandeenhet Norr

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Luleå, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 31 augusti 2020
Stängs
den 21 september 2020
Ref:
22126
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband söker en avdelningschef till Teleavdelningen, Genomförandeenhet Norr, med placering Luleå.

Om Verksamheten
Genomförandeenhet Norr samordnar drift och underhåll för IT- och telekommunikation inom Militär Region Norr och är en viktig del i försvarsmaktens utveckling att öka förmågan till att leda verksamhet, främst inom MR Norr men även i inom övriga delar av Sverige.

Genomförandeenhet Norr består av en enhetsledning samt fyra avdelningar på orterna Boden, Luleå, Umeå och Härnösand. Enhetens huvudsakliga uppgift är att aktivt medverka i driften av försvarsmakten strategiska ledningssystem inom Militärregion Norr, samt stödja förbanden i militärregion Norr när det gäller drift och underhåll Försvarsmaktens kommunikation- och ledningssystem.

Genomförandeavdelning TELE-avdelningen Luleå stödjer alla förbandsdelar som är stationerade i Luleå avseende förebyggande- och avhjälpande underhåll inom telekommunikation som omfattar både fältsystem, och underhåll på anläggningar utanför garnisonsorter. Avdelningen är organiserad i tre sektioner med arbetsort Luleå, totalt består avdelningen av ca. 35 medarbetare

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta direkt under enhetschefen med produktionsplanering och uppföljning av både förebyggande- och avhjälpande underhåll. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personalplanering och personalutveckling, ekonomisk uppföljning samt verksamhetsledning, där även deltagande i produktionsdialoger inom Försvarsmakten ingår. Avdelningschefen medverkar också vid enhetens utvecklings-, planerings- och kvalitetsarbete.

Kvalifikationer

  • Officer lägst OF2
  • Erfarenhet av personalansvar och arbetsledning
  • Erfarenhet i användning av produktionsledningssystem
  • Körkort B


Meriterande

  • Erfarenhet av indirekt ledarskap
  • Ekonomisk utbildning
  • Kunskaper i PRIO/SAP
  • Övergripande kunskaper om systemlösningar inom TELE-området
  • Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens ledningssystem
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet


Personliga egenskaper
Som person är du öppen och social men du kan även agera självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad och besitter god analytisk förmåga samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker en individ som kan se detaljernas betydelse för helheten.

Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt ök.

Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fyskrav för olika befattningar. Det ingår i befattningen att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

Arbetsort: Luleå. Arbete kan förekomma i andra delar av landet.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Enhetschef Jan Pasma, 070-510 38 69, nås säkrast efter 17.00 vardagar. För upplysningar angående anställnings-villkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-20.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.