Polismyndigheten

Teknikspecialister till Windowsservergruppen i Stockholm och Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm eller Norrköping
Annonserat
den 2 september 2020
Stängs
den 1 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu teknikspecialister till Windowsservergruppen på IT-avdelningen, med placering i Stockholm eller Norrköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten i Sverige.
 

Beskrivning av arbetsplats

Som medarbetare hos oss får du arbeta med ett brett spektrum av teknologier. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande samarbeten. It-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag, nu och i framtiden. Idag är vi över 900 skickliga medarbetare som arbetar sida vid sida med de poliser som använder lösningarna. Gruppen består idag av 8 personer fördelat på tre ”team” - Windows-core, E-post och AD.

Inom Plattformssektionen jobbar Windowsservergruppen bland annat med drift, förvaltning, och utveckling av Polisens centrala Windowsserver-plattform, epost-plattform (Exchange) och Active Directory.

Arbetsuppgifter

Som teknikspecialist inom Windowsservergruppen driver du tekniken framåt parallellt med att du bistår Polisens olika produktgrupper med drift- och plattformsförvaltning inom våra tekniska ansvarsområden. Du agerar brett inom avdelningen och samverkar med övriga teknikgrupper för att få
till en stabil plattform på vilken standardsystem och egenutvecklade polisiära applikationer bidrar till att vår verksamhet kan jobba med att främja rättvisa och trygghet samt upprätthålla allmän ordning och säkra Sveriges demokrati.
 

Tillsammans ansvarar vi för:

 • Upprätthållande och vidareutveckling av Windowsserver-plattformen och Exchange
 • Att leveranser sker i tid och med kvalitet
 • Att leveranser uppfyller gällande lagstiftning
 • Dokumentera arbetet samt upprätta rutiner och beskrivningar
 • Att delta i eller leda uppdrag och projekt
 • Att utveckla och tänka brett gällande IT-infrastruktur

Funktionen kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen i verksamheten.
 

Kvalifikationer 

Detta är en möjlighet för dig som har: 

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig. 
 • Minst 2 års erfarenhet av teknisk plattformsdrift, och förvaltning inom Windows Server/Exchange.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift. 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 

 • God kunskap inom teknisk säkerhet.
 • Erfarenhet av arbete i stora organisationer eller myndigheter.
 • Erfarenhet av JIRA och BMC Remedy ärendehantering.
   

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet, vi lägger därför stor vikt vid din förmåga att variera mellan att arbeta självständigt och att arbeta i team. Du är analytisk och har förmågan att arbeta med komplexa frågor, du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Vidare är du initiativtagande och har ett eget driv för att få saker att hända, du ser lösningar istället för problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 
 

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Daniel Nylén, Tel: 010-56 38 993, E-post: daniel.nylen@polisen.se 

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Sandra Erdös, Tel: 073-035 78 22, E-post; sandra.erdos@polisen.se 

Fackliga företrädare

Fredrik Bergh/SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422
 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader 
Arbetsort: Stockholm eller Norrköping
Arbetstid: Flextid. OBS!
Tjänsten innefattar veckoberedskap med rullande schema
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb