LÖSNINGSARKITEKT FÖR SKANDIAS AFFÄRSGEMENSAMMA LÖSNINGAR

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 september 2020
Stängs
den 2 oktober 2020
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en lösningsarkitekt som vill vara med och driva Skandias arkitekturarbete in i framtiden. Om du vill driva förändring, är innovativ och lösningsorienterad då kan denna roll vara helt rätt för dig! Rollen är placerad inom IT-avdelningens funktion ”IT Strategi och Arkitektur”. 

Din roll

Som lösningsarkitekt för Skandias affärsgemensamma lösningar arbetar du med de gemensamma applikationer och förmågor för Försäkring och Bank. Inom området drivs bland annat frågor om ett gemensamt och effektivt kundmöte, den digitala kundresan. 

Rollen säkerställer att arkitekturen för ”affärsgemensamt” stödjer, följer och skapar förutsättningar för Skandias strategiska, taktiska mål och affärsplan. Ansvaret innefattar också att säkerställa att arkitekturella målbilder finns för aktuella delar inom området samt att lösningar utvecklas i linje med dessa. Du kommer arbeta med att driva arbetet gentemot de utvecklingsteam som finns inom området.

I och med att Skandia förändrar sina arbetssätt så är agila inslag med SAFe en naturlig del av din vardag. Du samverkar med ”tåget” som befinner sig inom området, produktledningen samt andra intressenter.

Omvärldsbevakning är en självklar del av rollen, du hjälper organisationen att möta omvärldsförändringar inom området. Du blir en aktiv deltagare i arkitekturprocessen genom att delta/föredra i arkitekturforum. I rollen agerar du som utsedd arkitekturell rådgivare inom området till olika intressenter och initiativ.

Din bakgrund

Vi söker en erfaren av lösningsarkitekt med erfarenhet av lösningar för effektiva och digitala kundmöte. Du har bred och djup kunskapsbas inom lösningsarkitektur och dess ingående delar. Om du har erfarenhet av applikationer och förmågor för Försäkring och Bank är det meriterande.

Du är van att driva arkitekturarbete gentemot utvecklingsteam och har erfarenhet av större förflyttningsinitiativ. Du gillar att arbeta agilt och har förståelse för det agila mindset som vi har.

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet.

Din profil

Vi är i förändring, så att se möjligheter är en drivkraft hos dig. För att lyckas i rollen som lösningsarkitekt måste du vara en driven person med stor lyhördhet.

Du behöver vara van att navigera i olika forum med olika typer av intressenter. Prestigelöshet är en av de egenskaper som skapar förutsättningar att lyckas. Du behöver vara van att stå upp för dina lösningar och kunna förankra dina idéer i organisationen. Du behöver kunna omformulera det komplexa till något mer enkelt för att alla ska förstå. Du behöver dessutom ha förmågan att se helheten, samt bedöma och ta fram planer för hur vi iterativt tar oss dit. Du behöver förstå och ha viljan att bidra med kunskap och erfarenhet till våra utvecklingsteam genom att skapa förutsättningar för teamen. Ta fram ramarna som möjliggör ett effektivt sätt att arbeta mot målbilderna inom området.

Ansökan

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig. Ansök genom att klicka på ”Ansök här”.

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Petra Törnblom, ansvarig rekryterare, via petra.tornblom@bhill.se

ANSÖK NU

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Liknande jobb

Liknande jobb