DATA ENGINEER - BIG DATA

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 3 september 2020
Stängs
den 1 oktober 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du intresserad av ”Big Data”, avancerad dataanalys och beslutsstöd? Svenska Kraftnät utökar ”Business Intelligence Competence Center (BICC)” med ytterligare en person som vill vara delaktig i utvecklingen av Svenska Kraftnäts ”Big Data” lösning baserad på Hadoop och SQL-server.

Svenska kraftnät och energibranschen genomgår en stor omvandling på grund av kraftig ökning av förnyelsebar produktion och genom större internationella samarbeten där elnäten kopplas ihop. Detta ställer krav på ökat informationsutbyte och att hantera mer information, analysera större datavolymer, ta beslut och agera snabbare än tidigare. Antalet potentiella datakällor ökar också kraftigt. För att möta de kommande behoven måste vi bygga upp vår kapacitet inom områdena ”Big Data”, avancerad dataanalys och beslutsstöd. Vi arbetar med verksamhetskritiska system i en modern miljö och hos oss kommer du att vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av vår ”Big Data” lösning som är baserad på Hadoop och SQL-server.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär att du primärt arbetar med Hadoop-plattformen och SQL-server både strategiskt och operativt för att förse verksamheten med data till rapportverktyg och rapporter. I din roll ingår bland annat att föreslå tekniska lösningar och att proaktivt förbättra plattformen, men även att agera bollplank för olika intressenter i verksamheten.

Då tjänstens innehåll och ansvar till viss del kan anpassas utifrån din bakgrund välkomnar vi både sökande med gedigen erfarenhet och längre arbetslivserfarenhet, men även dig med ett par års erfarenhet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en gedigen IT-bakgrund med en akademisk examen eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av:

  • DW och BI-lösningar, något som du vill fortsätta utvecklas inom
  • Hadoop
  • Agila arbetssätt.

Vidare talar samt förstår du svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

  • Ett eller flera språk såsom Java, Python, R, eller Scala.
  • Hive, Spark, Nifi eller Kafka
  • Avancerad SQL-kunskap samt erfarenhet av arbete med relationsdatabaser och ETL-verktyg.
  • Bygga och optimera stora dataflöden inklusive integrationer
  • Erfarenhet av Devops och /eller Dataops.
  • Analytiska färdigheter relaterade till att arbeta med ostrukturerade data, manipulera, bearbeta och extrahera värde från stora datamängder. 

Dina personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god samarbetsförmåga och är mån om att skapa goda långsiktiga relationer med andra. För att lyckas i rollen gillar du problemlösning och kan prioritera och strukturera ditt arbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du är van att ta egna initiativ och kan bidra till vårt team med positiv inställning och humor.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Petra Törnblom, mail petra.tornblom@bhill.se, tel: 0760-036080. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den

1 oktober mars 2020. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Om Svenska kraftnät

Svenska kraftnät är den myndighet som ansvarar för att elöverföringssystemet är säkert, miljöanpassat och kostnadseffektivt – i dag och i framtiden. En trygg elförsörjning är en förutsättning för att Sverige inte ska stanna. Därför övervakar och styr vi elsystemet dygnet runt. Vi bygger även ut stamnätet för att möta morgondagens behov. Vi är snart 670 anställda, de flesta vid huvudkontoret i Sundbyberg. Vi har även kontor i Sundsvall, Halmstad och Sollefteå. Ytterligare flera hundra personer sysselsätts på entreprenad för drift och underhåll av stamnätet runt om i Sverige. Svenska kraftnät har även i uppdrag att främja en öppen svensk, nordisk och europeisk marknad för el. Därför bygger vi nya elförbindelser som stärker kopplingarna till det europeiska elnätet. Vi deltar också i det europeiska samarbetet för att skapa en gemensam elmarknad inom EU. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra systemoperatörer i Norge, Finland och Danmark för att driva vårt elsystem effektivt.

Vi strävar efter att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det innebär att vi fokuserar på att ge våra medarbetare utmanande arbetsuppgifter, bra förmåner och förutsättningar för en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om oss på www.svk.se.

Liknande jobb

Liknande jobb