Informationssäkerhetsstrateg

Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 7 september 2020
Stängs
den 20 september 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

I rollen som informationssäkerhetsstrateg erbjuds du ett intressant arbete där du får möjlighet att driva utvecklingen av regionens informationssäkerhetsarbete och vara en viktig del av det stora digitaliseringsarbete som pågår.Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med Informationssäkerhet i vid bemärkelse, och inneha en samordnande och ledande roll för informationssäkerhetshanteringen inom region Västmanland. Uppdragens spännvidd är betydande, från koncernstrategiska frågor till rena operativa frågor. 


I arbetsuppgifterna ingår bl a att:

  • Stödja verksamheten med rådgivning och vägledning gällande lagar som styr informationssäkerheten.
  • Ansvara för området informationssäkerhet i ledningssystemet 
  • Genomföra informationsklassning samt risk- och sårbarhetsanalyser.
  • Kontrollera och följa upp efterlevnaden av informationssäkerhetsarbetet.
  • Arbeta med kontinuitetsplanering inom informationssäkerhetsområdet.
  • Arbeta nära regionens interna IT-organisation med avseende på IT-säkerhetsfrågor.
  • Delta i olika projekt/arbetsgrupper som omfattar informationssäkerhetsfrågor.


Om arbetsplatsen

Din organisatoriska placering kommer att vara på enheten Juridik och säkerhet inom förvaltningen regionkontoret. På enheten kommer du att bidra till utveckling och själv utvecklas tillsammans med de andra som jobbar med bland annat juridik, allmän säkerhet, brandskydd och krisberedskap. Enhetens uppdrag är att bidra med kvalificerad specialistkompetens genom att driva, bevaka och utveckla frågor inom de olika områdena. Du kommer också att arbeta nära med regionens IT-organisation. Uppdragens spännvidd är betydande, från koncernstrategiska frågor till rena operativa frågor.


Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom informationssäkerhet, informatik, juridik eller annan för området relevant utbildning, gärna med vidareutbildning inom informationssäkerhet.

Erfarenhet från arbete inom informationssäkerhetsområdet är ett krav och det är meriterande med certifiering inom informationssäkerhetsområdet. Du har goda kunskaper inom Offentlighets- och sekretesslagen, Dataskyddsförordningen och patientdatalagen. Vi värdesätter även erfarenhet från projektledning samt arbete med informationssäkerhetsfrågor i en större organisation, gärna med anknytning till hälso- och sjukvård eller annan offentlig verksamhet.

Du ska ha förmåga till helhetsfokus utan att göra avkall på viktiga detaljer och du trivs med att arbeta tillsammans med såväl IT-organisationen som verksamheten för att utveckla regionens informationssäkerhetsarbete.

Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt ställer det stora krav på att du har en mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och skapa förtroende. Du är handlingskraftig, lösningsorienterad och slutför självständigt det du har påbörjat. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete utifrån givna förutsättningar. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift. B-körkort krävs.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 20 september 2020

 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid. Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Liknande jobb

Liknande jobb