IT-specialist nätverk och Linux

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 7 september 2020
Stängs
den 5 oktober 2020
Ref:
21400
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Systemenhetens Infrastrukturavdelning, där tjänsten är placerad, förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar samt klient- och serverlösningar på specialistnivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som infrastrukturspecialist/systemingenjör på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur, som har höga krav på tillgänglighet och IT-säkerhet. Du kommer bl.a. att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, utveckling och förvaltning av ingående komponenter. Du jobbar i ett team som består av erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Vidare ingår handläggning av frågor inom området tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna kollegor inom avdelningen och nyckelleverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Arbetet som systemingenjör på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbete med bland annat följande teknik, metoder och områden:

 • Linux/Unix operativsystem
 • Virtualiseringsplattformar
 • Brandväggar och VPN krypton
 • Nätverk och nätverksövervakning


Du kommer att ingå i ett team ansvarar för utveckling och förvaltning av nätverk, Linux/Unix plattformar, Microsoft plattformar, virtualiseringsplattformar och mycket annat.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet.

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
 • Aktuell och relevant erfarenhet av switchar, routrar och brandväggar
 • Goda kunskaper om olika nätverksprotokoll
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift


Meriterande

 • Praktisk erfarenhet av IT-säkerhet
 • Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
 • Erfarenhet av drift i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
 • Kunskaper om övervakningsplattformar (SNMP, Syslog, m.m)
 • Erfarenhet av teknisk förvaltning


Personliga egenskaper
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Örebro

Körkort: B körkort fordras.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Seger, Sektionschef, Tel. 019-393001.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb